Hlavní obsah

Japonci oslavili svátek manželek hlasitým vyjádřením svých citů

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonci velmi netradičně slaví svátek svých manželek. Přesně 29. ledna se scházejí ve veřejných parcích a své láskyplné city zde doslova vykřičí. Tradiční hodnoty ale Japoncům velí, aby se chovali skromně a zdrženlivě, což jim výrazně znesnadňuje vyjadřovat svou lásku k ženě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonci vyznávají lásku svým manželkámVideo: Reuters

 
Článek

Možná proto se již pátým rokem Japonci scházejí ve veřejných parcích, a to zejména v Tokiu, kde ve snaze dát najevo svou vděčnost hlasitě vykřičí své milostné vzkazy svým manželkám.

Některé výjevy obsahují pouze slůvka "Miluji tě," jiné přímo milostné verše. Jako například vyznání jednatřicetiletého podnikatele Yusuke Ishikawy, který na pódiu hlasitě vykřičel: "Můžu létat výš, protože jsi se mnou, prosím, zůstaň se mnou navždy."

Pro mnohé Japonky je tento den skutečným svátkem. Hlasité výkřiky svých mužů berou jako neskonalé projevy mužnosti a citů svých mužů.

"Je to něco úžasného. Dnes mi můj manžel opět připomněl, jak mužný kdysi býval. Jsme spolu již osm let a já už skoro zapomněla, jaké to bylo na počátku našeho vztahu. Po těch letech se mi opět srdce rozbušilo," svěřila se 33letá Yuko Todo po výkonu svého manžela na jevišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám