Hlavní obsah

Několik jednoduchých cviků pro lepší milování

Novinky, Dana Sokolová

Toužíte po novém impulzu a větší chuti na milování? Nebo se jen chcete cítit pohodověji? Pak vyzkoušejte pár jednoduchých cviků, které vás dostanou do formy, zlepší náladu a zároveň zkvalitní váš sexuální život.

Foto: Profimedia.cz

I cvičení může výrazně zkvalitnit sexuální život.

Článek

1. Dřepy

Tento cvik je skvělý nejen na posílení nohou a zadečku. Zároveň pomáhá prokrvit místa, která povzbuzují ženské libido.

"Někdy ženy potřebují pomoc se vzrušením a důsledné prokrvení pohlavního ústrojí je tím nejlepším řešením," vysvětluje fitness odbornice Debbie Mandelová a radí jak správně dělat dřepy, aby fungovaly po všech stránkách nejlépe.

Při dřepech je nejdůležitější roztáhnout doširoka nohy a hledět na to, aby paty během cvičení zůstávaly stále na zemi. Čím níže žena půjde, tím cvik bude efektivnější. Při opětovném stoupání je nutné si hlídat zpevněné břišní svaly. Ideální je cvik 15-30krát opakovat.

2. Pozice šťastné dítě

Foto: http://manipurayoga.biz

Pozice šťastné dítě

Mít uvolněnou bederní páteř jde ruku v ruce s krásným milováním. Pozice šťastné dítě je ten nejlepší cvik pro uvolnění této části zad a zároveň všech svalů, jež jsou nejvíce zatěžované při tradičních sexuálních polohách, jako je misionář.

Lehněte si na záda, nohy pokrčte v kolenou a přitahujte je směrem k hrudníku. Uchopte rukama vnější strany chodidel a nechte kolena klesat k podlaze. Srovnejte si kotníky s koleny tak, aby byly holeně kolmo k podlaze. Tlačte rukama, a podpořte tak hlubší otevření. Pro povolení kostrče se stočte do klubíčka a vydržte v té poloze 3-5 minut.

3. Zvedání pánve

Foto: Profimedia.cz

Nejlepší pro posílení svalů, které ženy při pohlavním styku nejčastěji používají, je zvedání pánve. "Ženy mají tendenci trpět bolestmi spodní části zad, což velmi ovlivňuje jejich touhu, ale i sexuální pozice, které jsou jim příjemné a nepříjemné, " vysvětluje Mandelová.

Zvedání pánve posiluje nejen pánevní svaly, ale i bederní svaly.

Lehněte si na záda s pokrčenými koleny a chodidly na podlaze na šířku ramen. Zvedněte pánev do roviny. Držte břišní svaly a tlačte vnitřní strany stehen směrem k sobě. Poté jděte pomalu k podlaze a opakujte 20-25krát.

4. Posilování bicepsů

"Lékařské studie ukazují, že testosteron hraje důležitou roli v sexuální touze mužů i žen. Silový trénink zvyšuje vyplavování tohoto hormonu přirozenou formou," upozorňuje Mandelová a dodává: "To samozřejmě neznamená, že po posilování začnou ženám růst vousy a zhrubšovat se hlas. Jedná se o naprosto přirozenou a zdravou hladinu hormonu v krvi."

Pevné a vytvarované paže dodají každé ženě na atraktivitě. Posilování bicepsů je tak výhodné po všech stránkách.

5. Kegelovy cviky

Foto: Profimedia.cz

Toto pánevní cvičení by mělo být samozřejmostí pro každou ženu, nejen pro ženy po porodu, jak doporučují gynekologové.

Stahování a uvolňování svalů pánevního dna, zlepšuje sílu těchto svalů, a významně tak ovlivňuje sexuální uspokojení ženy a její vyvrcholení. Zároveň je toto cvičení tou nejlepší prevencí inkontinence (úniku moči), ale i infekcí močového traktu.

Každá žena by si měla najít během dne pět minut, kdy bude stahovat a vzápětí uvolňovat svaly pánevního dna (ty, které ovládají počátek a zastavování močení). Lze to dělat kdekoliv, aniž by si toho ostatní všimli.

6. Pilates pozice

Jednoduché cvičení, při kterém se posilují zároveň břišní svaly (i šikmé), stehna, hýždě i paže. Tudíž svaly, které pomáhají synchronizovat tělo při milování.

Položte se obličejem k zemi, opřete celou plochou předloktí o zem (na šířku ramen) a tělo nadzvedněte do roviny. Dbejte o to, aby tělo bylo opravdu v rovině (vyhněte se nadměrného zvedání boků, naopak stáhněte břišní svaly i hýžďové). V této poloze vydržte 10 sekund a posléze uvolněte. Cvik opakujte 10krát ve třech sadách.

7. Most

Foto: Profimedia.cz

Pozice mostu pomáhá posilovat dolní části zad, hýždí a podkoleních vazů, což ovlivňuje především vytrvalost těchto svalů v určitých polohách.

Lehněte si na záda s pokrčenými koleny a chodidly na podlaze. Dejte ruce do boku těla, zvedněte boky a stáhněte hýždě. Pokračujte ve vyzdvihování hýždí do výšky, dokud nebudete ležet jen na horní části zad (ramen). Paže a nohy se dotýkají stále podlahy. Držte tuto pozici cca 10 sekund, pak pomalu povolte a lehněte si na zem. Opakujte 10krát ve třech sadách.

8. Přednožování v sedě

Stehenní svaly se velmi rychle unavují, proto je důležité je neustále procvičovat, tak aby vydržely svěží po celou dobu milování.

Mezi ty nejjednodušší cviky patří přednožování v sedě, které lze praktikovat například i v kanceláři. Stačí najít stabilní židli, sednout si rovně a mít pokrčená kolena kolmo k podlaze. Posléze střídavě pomalu přednožovat jednu nohu za druhou. Dobré je cvik opakovat 10krát u každé nohy ve třech sadách.

Reklama

Související témata:

Související články

Překvapivé výhody, které přináší sex

Sex není jen chvilkové potěšení, přináší i řadu jiných výhod, které pozitivně ovlivňují kvalitu života. Jde především o benefity s vlivem na zdraví i psychiku....

Výběr článků

Načítám