Hlavní obsah

Milování je stejně příjemné a uspokojivé s kondomem, či bez něj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí lidé nepoužívající kondom se vymlouvají, že sex s touto ochranou jim není příjemný či s ním nedosahují takového uspokojení. Podle odborníků je to nesmysl, což potvrzuje i rozsáhlý americký průzkum, který zjišťoval vliv prezervativů a lubrikantů na sexuální prožitky. Výsledky hovoří jasně, nemají žádný vliv. Bez nich i s nimi prožívají lidé stejně uspokojivé a kvalitní milování.

Foto: Profimedia.cz

Ženy toho vědí o kondomech méně než muži.

Článek

Z průzkumu Debby Herbenickové a Michaela Reece z Indiana University vyplývá, že muži i ženy shodně hodnotí sex jako vysoce vzrušující a uspokojivý s minimálními rozdíly při používání kondomů a lubrikantů. Muži navíc nehodnotí nijak hůř ani svou erekci při používání této antikoncepce.

„Ženy toho vědí o kondomech méně než muži. To je tím, že jsou to právě pánové, kdo se většinou o nákup a výběr kondomů starají. Nicméně je důležité, aby se i ženy seznámily s kondomy a jejich nabídkou, aby se mohly do výběru zapojit a ovlivnit tak vlastní potěšení a sexuální zážitky,“ dodala ke studii Herbenicková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám