Hlavní obsah

První milování ovlivní jedince na celý život

První sex v láskyplném vztahu s partnerem, který projevuje druhému zájem a respekt, zanechá v jedincích nesmazatelnou stopu. Podle psychologů z Mississippi tito lidé vnímají i své následující vztahy a sexuální poměry jako emocionálně uspokojivé.

Foto: Profimedia.cz

První sexuální zážitek může vytvořit obecné schéma myšlení a chování.

Článek

„Analýza rozsáhlého průzkumu sexuálního života více než tří set mužů a žen s ohledem na podmínky ztráty panenství a panictví dokazuje, že lidé, kteří byli emocionálně uspokojeni při prvním sexu, považovali i později svůj sexuální život za naplňující a uspokojivý. To stejné platilo naprosto u fyzického naplnění při sexu,“ tvrdí autoři z University of Mississippi.

Výzkum doktorky Carrie Smithové sice neznamená, že když má člověk hezkou první sexuální zkušenost, bude mít obecně lepší sexuální život, přesto může dojít k nastavení psychiky vůči sexu pozitivním způsobem.

„První sexuální zážitek může vytvořit obecné schéma myšlení a chování, které používáme při navigování novými sexuálními zážitky a které dává rámec našemu chápání, vnímání a interpretaci týkající se sexuality,“ dodává spoluautor výzkumu Matthew Shaffer z University of Tennessee.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám