Hlavní obsah

Největší tajemství žen

Novinky, das

Zajímá vás, po čem ženy touží, co tají a přitom chtějí, aby se muži sami dovtípili? Server WebMD na základě zjištění vědeckých studií o sledování spokojených vztahů sestavil největší tajemství žen, jež akceptují změny gender rolí.

Foto: Profimedia.cz

Otvírání dveří u auta by mělo být také samozřejmostí.

Článek

1. Ženy touží po mužské empatii, zvláště pokud jsou naštvané. Pokud je v tento moment muži obejmou či jim podají kapesník, dají jim tak jasně najevo svou účast, což mnohé z nich skutečně ocení.

2. Z pohledu romantiky ženy upřednostňují muže, kteří se zhostí tradiční mužské role, a to především v období námluv. Otevírání dveří, pomoc při oblékání kabátu, placení, slušné chování by mělo být samozřejmostí i u dnešních gentlemanů.

3. Šaty dělají člověka - přestože muž nemusí chodit podle nejnovějších trendů, měl by vždy vypadat upraveně a vkusně. Samozřejmě každá žena upřednostňuje jiný styl, ale je na muži, aby se jí alespoň částečně přizpůsobil.

4. Uznat chybu nic nestojí - přiznat chybu a snažit se o nápravu je pro ženy mnohem důležitější než cokoliv jiného. Maskovat chyby i nedostatky se jednoduše z dlouhodobého hlediska nevyplácí.

5. Ženy touží potom, aby jim muži naslouchali, ne jen radili. Pokud ženy něco trápí, pak především potřebují, aby je někdo vyslechnul a měl s nimi soucit. Bohužel muži v  takových chvílích hledají aktivně řešení a snaží se ženám radit, o což ony nestojí.

Foto: Milan Malíček, Právo

6. Spěchat na sex se nemusí vyplatit. Ženy potřebují víc času jak k odhodlání k prvnímu milování, tak při naladění se na každé další milování. Proto je tak důležitá předehra před každým milováním zahrnující povídání, dotyky a další něžnosti.

7. Bezpečný sex není jen záležitost ženy. Mnozí muži spoléhají na ženu a její hormonální pilulky. Ve skutečnosti ty chrání pouze před otěhotněním, ale již ne před pohlavními chorobami. Ženy si váží muže mnohem víc, pokud převezme sám od sebe starost o jejich vzájemnou bezpečnost. A sám praktikuje to, co káže.

8. Každá žena touží při milování potěšit svého muže a k tomu potřebuje znát nejrůznější intimnosti. Všetečné otázky tak obvykle nevynechávají ani při milování a to samé vyžadují i od mužů.

9. Odkládání sexu bez důvodu může trápit i ženy. Pokud muži mají nějaké starosti, hodně práce a nezbývá jim energie pro milování, není nic jednoduššího, než to říci i ženě. Všechny nevyřčené domněnky mohou být jen počátky partnerských neshod.

10. Lichotek není nikdy dost. Ženy potřebují neustále slyšet, jak jim to sluší, jak vypadají skvěle. Zvlášť mají-li nový účes, nové oblečení apod.

Foto: Profimedia.cz

Gentleman

11. Když chce žena mluvit o vztahu, neznamená to hned, že je vše špatně. Otevřená komunikace vztahům prospívá a muži by se těmto debatám neměli bránit.

12. Romantických gest není nikdy dost - je jedno, jestli jsou dva lidé spolu dva měsíce nebo 20 roků. Romantická gesta jako květiny, intimní večeře, milostná poezie či alespoň krátká sms zpráva mají svá opodstatnění. Možná to může znít jako klišé, ale ženy ke svému štěstí tato gesta jednoduše potřebují.

Reklama

Související články

Vyrovnat se s rozchodem není jednoduché

Zřejmě nikoho alespoň jednou v životě nemine nepříjemný životní okamžik v podobě rozchodu. Nejhorší variantou je, když je rozhodnutí o ukončení vztahu...

Výběr článků

Načítám