Hlavní obsah

Jak muži vnímají milostné projevy partnerky na veřejnosti

Novinky, bok

V počátku každého vztahu si chceme být s partnerem co nejblíže. Držíme se za ruce, líbáme se v každé možné chvilce, objímáme se atd. To všechno jsou projevy, které k lásce jednoduše patří. V tom se shodují i partneři. Rozdílně už ale pohlížejí na to, zda se takto projevovat i na veřejnosti, případně jak moc.

Foto: Profimedia.cz

Většina mužů snese na veřejnosti jemné něžnosti ze strany partnerky, vše ostatní si raději užívají v klidu domova.

Článek

Vzájemnou blízkost a přítomnost druhé polovičky si užívají muži i ženy stejně. Rozdíl nastává ve chvíli, kdy se takové projevy začnou ukazovat na veřejnosti. Zatímco ženy jsou rády, když je jejich partner drží za ruku, případně hladí po zádech, nemluvě o líbání, muži už tak v mnoha ohledech vstřícní nejsou.

Z nedávného průzkumu, jehož výsledky uveřejnil server Cleo, vyplynulo, že veškeré takové intimnosti patří podle valné většiny mužů do domácího prostředí. Na veřejnosti se z láskyplných gest pro mnohé totiž stává spíše trapná chvilka.

Podle odborníků je možná hlavní zádrhel v tom, že v oblasti projevování milostných gest na veřejnosti nejsou striktně dána žádná přesná pravidla, co se smí, a co už ne, a tak se většina mužů snaží projevovat spíše méně, v obavě, aby to příliš "nepřehnali".

K čemu muži na veřejnosti svolí

Z dotazovaných mužů všichni prohlásili jako přijatelné na veřejnosti například letmé políbení na tvář, případně na rty. Sedmdesát procent z nich akceptuje i jemné mazlení, hodně ale záleží na tom, v jakém prostředí se muž nachází (únosnější je např. v okruhu přátel, na pláži nebo v parku).

Pro stejné množství dotazovaných (70 procent) je naopak naprosto nepřístojný na veřejnosti "plnohodnotný" francouzský polibek. Jemné či decentní využití jazyka naopak většině pánů až tak nevadí.

Pro padesát procent mužského dotazovaného osazenstva je přístojné i používání různých přezdívek ze strany přítelkyně, rozhodně se ale brání veřejnému prohlašování citů ve stylu "miluji tě", případně "ne, já tě miluji víc" atd.

Za naprosto "nemožné" považují všichni muži osahávání na intimních partiích, případně jejich dráždění, nemluvě o samotném pohlavním styku (byť po tom možná i někteří v skrytu duše touží).

Jak se vyznat v jeho gestech

Když se muž začne při láskyplných projevech ve společnosti ošívat, rozhodně to tedy prý neznamená, že by po nich netoužil nebo mu byly protivné, jen je jednoduše nechce přijímat tolik na očích.

Jak odborníci dodávají, u některých pánů mohou být přílišné projevy ze strany partnerky nepříjemné, jelikož jim připomínají podobná gesta od matky, která zažili, když byli malí. Jen pouhá vzpomínka na to, jak je maminka v dětství nutila dát jí pusu, nebo nasliněným kapesníkem utírala špínu z obličeje ještě třeba ve 12 letech, je pro mnohé natolik úděsná, že se brání jakýmkoliv, byť jen zdánlivě podobným projevům.

Rada na závěr? Milé dámy, smiřte se s tím, že na veřejnosti vám musí stačit letmý polibek nebo držení za ruku. Doma v klidu a beze svědků si to pak můžete užívat dle libosti, a věřte, že vám to partner jistě rád vynahradí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám