Hlavní obsah

Ženy i muži podvádějí stejně, může za to „masírování ega“

Novinky, das

Se svou osobní zkušeností s nevěrou se svěří málokdo. Když už se nahlas na toto téma mluví, pak obvykle na základě historek známých a kamarádů. Bohužel právě tyto zážitky druhých mnohdy maskují osobní selhání.

Foto: Profimedia.cz

I ženy potřebují stejně jako muži vědět, že jsou stále žádané a atraktivní.

Článek

Často se říká, že nevěra je především výsadou mužů. Podle posledních průzkumů z roku 2012 ale přiznalo paralelní milostný vztah 40 procent mužů a stejné procento žen. Důvodů, proč podvádějí obě pohlaví stejnou měrou, je hned několik.

Ženy podvádějí své partnery především z toho důvodu, že čelí nabídkám k záletu mnohem častěji, než jejich protějšky. Vesměs tedy platí, že muži se nabízejí a ženy si vybírají. Ženy si také často omlouvají nevěru nespokojeností v současném vztahu a často je tedy projev nevěry z jejich pohledu vinou partnera.

V čem se ale ženské a mužské chování plně ztotožňuje, jsou zálety spojené s takzvaným „masírováním ega“. I ženy potřebují stejně jako muži vědět, že jsou stále žádané a atraktivní. Pokud si některá žena připadá jako „domácí puťka“, méněcenná, nemilovaná, často pak hledá přízeň jinde. Náruč jiného muže a obdiv ji tak nahrazuje ztracené sebevědomí a dává jí novou sílu.

Kdy se nevěra nejčastěji provalí

Nejčastější důvody, kdy se nevěra provalí, je slídění v telefonu, emailech či na Facebooku. Prohledávání těchto věcí samozřejmě není správné a poukazuje to jen na nízké sebevědomí jedince. Nicméně ani podvádění není nic, na co by člověk mohl být hrdý.

Pokud už má jedinec podezření k nevěře, pak by měl zůstat nad věcí a neuchylovat se k hledání utvrzujících důvodů. Provalením nevěry tímto způsobem se maximálně rozjede kolotoč obviňování a lítosti, který ublíží člověku mnohem více, než kdyby si takovéto chování odpustil.

Nevěrníci by zas neměli zbytečně zanechávat stopy a budit přílišné podezření. Pokud si svou milenku nazvete v telefonu jako Milan a manželce budete zarytě tvrdit, že vám Milan píše několikrát za noc a shání se po Vás, abyste za ním urgentně dorazil na růžek do hospody, váš ostrovtip vás asi nepřekoná.

Nevěru může vaší polovičce prozradit i rodinný známý. Nespoléhejte na to, že vás bude ustavičně krýt, a raději se přílišně nesvěřujte. Jednou z nejhorších a doslova amatérských chyb je nastavení tichého vyzvánění telefonu, braní si mobilu na toaletu, časté služební cesty, přesčasy, změna chování při sexu, náhlá duševní změna (zasnění, naivní úsměv apod.). Vysvětlují to odborníci v televizním pořadu na pokračování Podvodníci, který vysílá stanice Zone Reality.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženy jsou nejčastěji nevěrné s kolegou

Podle průzkumu španělského serveru Terra.es mají ženy největší sklon k navazování mimopartnerských vztahů v práci. Devět z deseti žen, které přiznaly nevěru,...

Výběr článků

Načítám