Hlavní obsah

Chyby, které nejčastěji mužům vadí na ženách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá žena touží po tom být pro svého muže ta nejkrásnější, nejchytřejší a nejdokonalejší. Realita je ale jiná, ať se ženy snaží, jak chtějí, dřív nebo později se u partnera objeví něco, co mu více či méně na partnerce začne vadit. Přinášíme vám proto seznam 10 často se opakujících chyb, kterých se ženy ve vztahu dopouští.

Foto: Profimedia.cz

Pouhá zmínka o bývalé přítelkyni vašeho partnera v některých ženách může vyvolat žárlivost.

Článek

1. Náladovost

Stres z práce, nedostatek volného času, neshody v rodině, hormonální změny - to vše a ještě mnohem víc má vliv na náladu žen. Často ani nemusí existovat důvod a vy zkrátka nemáte náladu mluvit, vařit nebo obskakovat svého muže tak, jak si on v danou chvíli představuje. Muži nechápou náhlou změnu nálad u žen a vadí jim zejména to, že jim ženy nedokážou svou náladovost racionálně vysvětlit.

2. Fotbal

Ženy obecně nemají k fotbalu tak pozitivní vztah jako muži. Pokud je váš drahý vášnivý fotbalový fanoušek, je zcela zbytečné rozčilovat se pokaždé, když se doma dívá na fotbal, nebo jde do hospody sledovat fotbal společně se svými přáteli. Pravdou je, že když jsou takové výpravy za fotbalem příliš časté, jako například v době různých mistrovství, tak to snese jen hodně silná povaha. Ale je třeba si přiznat, že mít jednou za týden volný večer nikdy není na škodu, protože můžete využít čas sama pro sebe a vyrazit například s kamarádkou na drink, jít si zacvičit, atd. Zakazování ve vaší polovičce jen probudí touhu praktikovat takové věci častěji.

Podívejte se, co mužům na ženách nejvíce vadí a proč odmítají sexVideo: Novinky

3. Úklid

Pro přehnaně čistotné ženy je krásně naklizený byt prioritou. Takové ženy jsou pro muže něco jako mimozemšťané. Nejvíc dokáže muže vytočit, když ho vyrušíte například od filmu s tím, že potřebujete vyluxovat pohovku a vytřít plovoucí podlahu a on vám ve vašem záměru překáží. Nedej bože, když se rozhodnete svého milého do pravidelných víkendových úklidů zapojit, pak je teprve oheň na střeše. Pokud není váš muž extrémně nepořádný, vždycky se dá vydržet uklidit po něm těch pár kousků oblečení a nevyčítat mu to ještě třikrát během následujícího týdne.

4. Neustálé ujišťování, že vás miluje

Partner vás překvapí romantickou večeří, kterou dokonce sám uvařil, nainstaloval svíčky, pustil příjemnou hudbu... A vám to stejně stále nestačí jako důkaz jeho lásky a máte tendenci ptát se a být slovně ujišťována, že vás ze srdce miluje, nikdy nepodvede a nikdy neopustí. Pravdou je, že občas na každého padne chvíle nejistoty a potřebuje být ujištěn, že je vše ve vztahu v pořádku a nic se nezměnilo. Ale ne každá situace je k těmto otázkám vhodná. A právě romantická večeře, na které si dal partner záležet, aby vám udělal radost, se k tomu vskutku nehodí.

5. Hovory s kamarádkou o intimnostech

Pokud se svěřujete kamarádce s každým detailem svého života, včetně intimností z vašeho sexuálního života, možná byste měla zauvažovat, jestli o tom řeknete partnerovi, či nikoli. Najdou se i muži, kteří nemohou pochopit, proč o vašem sexuálním životě musí vědět i vaše nejlepší přítelkyně. To, že muži většinou probírají kvalitu jejich intimního života s několika kamarády zároveň, je jasné, problém je, že se k tomu většinou nepřiznají.

6. Nerespektování soukromí

Pípnutí smsky nebo příchozí hovor může některé ženy vyburcovat k okamžité otázce, kdo volá nebo kdo píše. Podezřívat přítele, že každá druhá příchozí zpráva je od nějaké ženy, může partnera velice brzo přestat bavit. Je dobré zamyslet se, zda je to vyvolané tím, že k partnerovi nemáte stoprocentní důvěru, nebo skutečností, že jste extrémně podezřívavá. Kdyby vám partner dělal to samé, jistě by vás to neuvádělo v nadšení. Každý by měl ve vztahu respektovat soukromí druhého, takže čtení sms zpráv, mailů, kontrolování profilu na Facebooku je zkrátka zakázáno.

7. Mluvení v hádankách

Pokud chcete svému drahému říct něco, co by se mu podle vás nemuselo líbit, přejděte rovnou k věci a nesnažte se to jakkoli obejít. Když chcete strávit večer s přáteli nebo jenom sama v klidu doma, nejlepší zbraní je přímost a upřímnost. Pokud budete chodit kolem dokola, docílíte akorát toho, že partnera otrávíte. To samé platí v případě situace, kdy vám ve vztahu něco vadí, ale na otázky, jestli se něco děje, odpovídáte vytrvale ne, protože čekáte, až na to muž přijde sám. A to se nedočkáte. Nestačí naznačovat, ale otevřeně přiznat, že máte problém.

8. Přehnaná žárlivost

Čas od času nastane situace, kdy pouhá zmínka o bývalé přítelkyni partnera ve vás vyvolá žárlivost. Pokud je bývalý vztah definitivně ukončený a váš přítel má v této oblasti jasno, je žárlivost absolutně zbytečná. Bohužel se najdou i takové ženy, které nesnesou žádné jiné ve společnosti svého milého, pak na černé listině může být nejen bývalá přítelkyně, ale i kolegyně, kamarádka, v extrémních případech i matka. Některé ženy se cítí ohroženě, když se v jejich okolí objeví jiná žena a naruší tím stabilní rovnováhu. Pokud vám muž již ublížil a dal vám příležitost k pochybám, pak se v některých situacích nelze žárlivým scénám divit. Pokud ale taková situace nenastala, pak je vaše nejistota v sebe samu a následné scény zcela zbytečná. Vše je otázkou důvěry.

9. Nerozhodnost

Pokud nejste schopná si bez svého drahého koupit ani ponožky, měla byste se zamyslet, kam zmizela vaše samostatnost. Není dobré být na partnerovi stoprocentně závislá, mějte svůj vlastní život, přátele, koníčky, žijte tak, abyste v případě rozchodu nepřišla úplně o všechno, ale byla schopná žít dál i bez partnera.

10. Přijímání komplimentů a pochval 

Pokud vám muž zalichotí nebo vás pochválí, nejlepší varianta je lichotku přijmout a nesnažit se za každou cenu hledat za tím něco jiného. Každá pochvala nemusí být podmíněná tím, že partner něco provedl a tím se to snaží zamaskovat. Není vhodné na komplimenty odpovídat otázkou. Buďte ráda za to, že vás ocenil. Není od věci si uvědomit, že i muži občas rádi slyší lichotky a pochvalu od ženy. Každý čas od času rád slyší slova uznání, která vždy povzbudí.

Reklama

Související témata:

Související články

Co mladé muže láká na starších partnerkách

Dnešní třicátnice i čtyřicátnice jsou pro mnohé mladíky atraktivnější a přitažlivější než celá řada dívek stejné věkové kategorie. Podle odborníků je to dáno...

Výběr článků

Načítám