Hlavní obsah

Pro třetinu manželství je sex jen povinnost a dřina

Ne pro každého je sex v manželství synonymem kvalitního milování a radosti. Až třetina párů jej vnímá jako povinnost či práci, která je při únavě, stresu a každodenním shonu jen zatěžuje. Únava, stres a neuspokojení v posteli jsou také důvodem, proč je sex pro mnoho manželství na seznamu priorit až na posledním místě.

Foto: Profimedia.cz

Stále více lidem na sex nezbývá energie.

Článek

Každý čtvrtý manžel či manželka ve Velké Británii v průzkumu vypověděli, že je sex nudný, a každý sedmý či sedmá si raději čtou knihu než souloží.

„Z průzkumu vyplynulo to, co se podobá i jiným studiím, průměrně manželé dnes souloží asi pětkrát měsíčně,“ uvádějí autoři na stránkách deníku Daily Mail.

„Zátěž moderního života nutí manžele zapomenout na romantiku, což se odráží zejména na sexuálním životě partnerů. Třetina manželství v Británii sex považuje za dřinu. Jejich priority jsou jinde než v posteli, a to z mnoha důvodů, bohužel to ale neprospívá jejich fyzickému ani duševnímu zdraví,“ varoval Lawrence Christensen ze společnosti Benenden Healthcare Society, která průzkum provedla.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak dostat do chomoutu věčného samotáře

Okouzlit typického představitele starého mládence není až tak složité, ale udržet si dlouhodobě jeho zájem, případně ho dovést až před oltář a založit s ním...

K rozvodu vedla cesta přes popraviště

Dokud vás smrt nerozdělí… Tento církevní příkaz podtrhl neštěstí mnoha lidí – vždyť také církev byla hlavně ve vrcholném středověku a raném novověku jedinou...

Výběr článků

Načítám