Hlavní obsah

Řada mužů milostné avantýry s kamarádkami přímo vyhledává

Muži berou přátelství se ženou jinak. Není pro ně důležité, zda je jeden z nich zadaný. Pokud se jim kamarádka líbí, vzájemné přitažlivosti se rozhodně nebrání. Řada mužů dokonce vstupuje do přátelství rovnou s úmyslem ženu získat a mít s ní partnerský, nebo pouze sexuální vztah. Kamarádce to samozřejmě nedávají hned najevo, ale pod různými záminkami s ní tráví hodně času.

Foto: Profimedia.cz

Přátelství obecně je základem každého partnerského vztahu.

Článek

Studie amerických vědců z Univerzity ve Wisconsinu poukazuje na to, že moderní doba rozvoj smíšených přátelství podporuje. Řada těchto přátelství má negativní důsledky zejména pro ty, kdo žijí v dlouhodobém partnerském vztahu. Mnoho partnerů na kamaráda své přítelkyně žárlí. Žárlivost ale může mít své opodstatnění.

Přátelství obecně je základem každého partnerského vztahu. V případě, že je v lásce vše v pořádku, žena většinou k intenzivnímu přátelství s jiným mužem netíhne. Pokud však blízký kontakt s partnerem postrádá, je pravděpodobné, že se snáz spřátelí s někým, kdo ji jako přítel vyslechne.

Budoucnost přátelství nepřeje

Ve většině případů pak existují dvě varianty, jak se přátelství mezi mužem a ženou může vyvinout - ve skutečnou lásku, nebo v zánik přátelství. Nejčastější je pak ta druhá varianta.

Přátelství tak nemůže být plně funkční, protože jeden z dvojice bude vždy přemýšlet nad tím, jak by mohl získat lásku svého protějšku. Druhému to může být nepříjemné, nechce svého kamaráda trápit, a proto raději přátelský vztah ukončí.

Skutečné výhody smíšeného přátelství vidí účastníci studie primárně v tom, že jim jejich protějšek dokáže dobře poradit, poskytnout názor z jiného úhlu pohledu a také zvýšit sebevědomí. Svobodným ženám může kamarád dočasně vynahradit fakt, že nemají přítele - mají s kým jít na firemní večírek, do kina nebo na svatbu své sestry.

Výhody a nevýhody

Existuje i řada nevýhod. Přítel opačného pohlaví může mít na věci tak odlišný názor, že může docházet ke konfliktům. Mezi další nevýhody patří již zmiňovaná žárlivost partnera nebo riziko zamilování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám