Hlavní obsah

Co všechno dokáže prozradit první společná večeře

Novinky, bok

Počátky vztahu jsou především o poznávání. Partneři se navzájem seznamují se svými vlastnostmi, objevují záliby i neduhy protějšku. Mnozí jedinci se snaží tuto fázi protahovat, aby případně vztah neskončil kvůli nějaké neblahé drobnosti ještě dříve, než vůbec začal. I když o sobě muž neřekne mnoho, může i nevědomky prozradit, jak to s ním ve skutečnosti vypadá. Třeba podle toho, co vám připraví při první společné večeři.

Foto: Profimedia.cz

Muži, kteří nechtějí na první společnou večeři volit klasiku v podobě návštěvy restaurace, mohou oslnit vlastním výtvorem.

Článek

V každém novém vztahu jsou zlomové okamžiky, které určují další vývoj. První rande, první polibek, nebo také první společná večeře, kterou muž ženě připraví (pokud nedává přednost klasice - návštěvě restaurace). Pokud se partner k tomuto kroku odhodlá, jde o záslužný čin, i v takovém případě je ale možné, že o sobě nechtěně prozradí více (většinou se jedná o povahové rysy), než by možná chtěl.

Jak totiž odborníci zjistili, nejen způsob stolování, ale i výběr jídla, které partner připraví, o něm ledacos napoví. Server Cleo přinesl přehled několika "běžných" situací, které mohou ženu na první společné večeři překvapit a informovat ji třeba i o tom, co k ní muž cítí.

Těstoviny

Těstoviny podle odborníků na vztahy většinou servírují pánové, kteří chtějí své přítelkyni opravdu zalichotit a potěšit ji, ale nemají příliš mnoho zkušeností s vařením. Na těstovinách se dá poměrně mnoho věcí zkazit, takže už jen samotný fakt, že se do toho partner i přes možná rizika pustil, naznačuje, že má o ženu opravdový zájem a chce ji potěšit.

Mnohachodové menu

Která dívka by nechtěla muže, který umí uvařit i nemožné, a navíc chutně? První společná mnohachodová večeře tak může na první pohled vypadat jako naprosto splněný sen. Pozor dámy, nenechte se ale příliš rychle nalákat.

Už jen pestrá nabídka naznačuje, že vaření je nejspíš jeho velký koníček a dá si práci i čas vše detailně připravit. Lehko se tak může stát, že jídlo bude na prvním místě před přítelkyní, a společné konverzace se budou točit hlavně okolo pokrmů.

Pečené či vařené maso

Odborníci se shodují na tom, že není nic lepšího, než pomalá příprava masa (například jehněčí). Pokud si to partner správně načasuje, je možné pozvat dívku chvilku před tím, než se vše dodělá. Lahodná vůně pečeného masa dá tušit, že jídlo nejspíš nezklame (pokud se ovšem něco nezvrtne a partner ho nezkazí), přidá-li se k tomu ještě sklenka lahodného vína, doba před dokončením večeře bude příjemným zpestřením večera, a hlavně chvilkou, kdy si mohou partneři nenuceně povídat a poznávat se.

Dezert

Když vás partner na první společné večeři "pohostí" jen nějakým dezertem ve stylu malého zákusku či základních jednohubek, dá se předpokládat, že se nechce zbytečně namáhat a myslí převážně na to, co přijde po jídle. Dá se z toho i vyčíst, že u něj v lednici nenajdete příliš pestrou skladbu "normálního" jídla. Maximálně tak pivo nebo nějaký polotovar. Podobný přístup může mít i k jiným věcem.

Hotovka z bufetu či fast foodu

Minimálně s první společnou večeří by si mohl dát muž alespoň trošku námahu. Pokud partnerku "překvapí" jídlem ve stylu číny dovezené z vedlejšího bistra, případně hotovkou z nedalekého fast foodu, má dopředu poměrně velkou šanci, že už s ním jeho vyvolená víckrát nepovečeří.

Nejen že taková "hostina" naprosto postrádá i sebemenší náznak romantiky, která každou ženu potěší, navíc to i naznačuje, že možná jeho city nejsou natolik silné, aby mu žena stála za sebemenší námahu s přípravou vlastního pokrmu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám