Hlavní obsah

Rozdíly mezi sexualitou žen a mužů jsou minimální

Novinky, Dana Sokolová

Ženy jsou z Venuše a muži jsou z Marsu? Podle vědců tomu tak v sexualitě rozhodně není. Rozdíly v sexuálních potřebách jsou podle nich mnohem podobnější, než bylo doposud tvrzeno.

Foto: Profimedia.cz

Muži jsou sice nevěrnější než ženy, ale pouze o deset procent, což z pohledu vědců nemá žádný význam.

Článek

Američtí vědci se zaměřili na genderové rozdíly v sexualitě a znovu prozkoumali více jak 500 vědeckých studií publikovaných v letech 1943 - 2007. Z jejich výsledků jednoznačně vyplynulo, že rozdíly mezi muži a ženami z pohledu sexuality rozhodně nejsou tak obrovské, jak se doposud tvrdilo.

Za největší nesmysl vědci považují tvrzení, že zatímco ženy si své sexuální partnery pečlivě vybírají, muži skočí do postele s každou ženou, která se jim jen trochu líbí. Statistiky totiž vypovídají zcela o ničem jiném. Ve skutečnosti tomu tak je pouze u dvacetiletých, ale s věkem se rozdíly v počtu sexuálních partnerů vyrovnávají. Ano, muži mají v počtu pohlavních styků i počtu sexuálních partnerek mírnější náskok, ale jedná se skutečně o nepatrný rozdíl.

Dalším mýtem prý je, že chlapci ztrácejí své panictví mnohem dříve než dívky. Před rokem 1970 byl průměrný věk při prvním pohlavním styku u mužů 18 let a u žen 19. Ale od poloviny devadesátých let minulého století se průměrný věk prvního pohlavního styku pohybuje mezi 15. - 16. rokem věku u obou pohlaví.

Podle vědců nejsou ani žádné větší rozdíly mezi touhou po orálním sexu. Ze statistik jasně vyplynulo, že muži i ženy tento akt provádí i přijímají téměř stejně.

Podobné je to i v přiznání nevěry a tedy s mimomanželskými sexuálními styky. Podle odborníků jsou muži sice nevěrnější než ženy, ale pouze o deset procent, což z jejich pohledu nemá žádný význam.

Jediný větší rozdíl vědci zaznamenali u masturbace. Zatímco autoerotiku provozuje 63 % mužů, žen jen 42 %. Podle odborníků je tomu tak především kvůli rozdílnému využívání pornografie, kterou muži vyhledávají mnohem častěji než ženy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám