Hlavní obsah

Pro nejednu celebritu je rozvod vysvobozením

Právo, Vladimír Plesník

U bazénu s lachtany v newyorské zoologické zahradě postává matka s dcerou. Žena se spontánně směje, dívenka štěbetá, je jim spolu moc dobře. Nebylo by na tom nic pozoruhodného, kdyby nešlo o Katie Holmesovou (33) a Suri (6).

Foto: Profimedia.cz

Takový to byl krásný pár, chtělo by se říct o hercích Katie Holmesové a Tomu Cruisovi, jejichž manželství je pomalu minulostí.

Článek

A kdyby fotografie nevznikly necelý týden poté, co Katie oznámila, že požádala o rozvod s hollywoodskou celebritou Tomem Cruisem (50).

Greg Waltson, odborník Kalifornské univerzity na řeč těla, snímky rozebral pro televizi ABC. „Ze sklonu hlavy, mimiky obličejů i gest jednoznačně plyne, že jsou obě vnitřně šťastné. Něco takového se nedá nahrát. Musí to vycházet z toho, čemu se dříve říkalo duše,“ upozornil Waltson.

Ne dosti na tom. Katie ohlásila na titulní straně časopisu Elle patřičně hrdě nový začátek. Vím, kdo jsem, kde se nacházím a kam chci jít," vytroubila vesele do světa s tím, že bude zase hrát – ve filmech i na Broadwayi. „Snad už přestanu být jen ta od Cruise,“ věří. „Rozkvetla jako růže. Tak sexy jako v Elle ještě nevypadala“ – na tom se okamžitě shodl bulvární tisk.

Foto: Profimedia.cz

Tak sexy jako na obálce Elle Katie Holmesová nikdy dříve nevypadala.

Jistě, můžete namítnout: známe kouzla s počítačovou retuší – tady uberou nějaké to kilo navíc, tam zase vymažou vrásky, jindy pro změnu velice působivě vyčistí pleť. Avšak pokud si dáte obě informace dohromady, pak je to jasné: rozchodem Katie ze sebe setřásla pořádně těžké břímě.

Média spekulovala nepokrytě o tom, že herečku dohnal k rozvodu strach o výchovu dcery, protože její otec je oddaným, pokud ne rovnou fanatickým stoupencem scientologické sekty.

Holmesová prý žila ve zlaté kleci. Nemohla údajně udělat krok bez dohledu někoho ze sekty. „Vychovatelka, personál v domácnosti, osobní strážci – ti všichni museli podávat zprávy o tom, co Kate dělá,“ řekla Amy Scobeeová (48), která sektu opustila a která v ní měla na starosti sledování celebrit.

Foto: Profimedia.cz

Podle odborníků Katie i malé Suri únik z Cruisovy zlaté klece prospěl.

Také Mary Lee a Cass, hercova matka a sestra, obě scientoložky, se výrazně míchaly Katie do života. „Tomova matka byla pořád nablízku, bez ohledu na to, kam šly. Katie říkala, že ji to dusí,“ uvedl zasvěcený zdroj.

Holmesová se tak zařadila mezi celebrity, jimž ukončení vztahu přineslo víc než jen ulehčení. Změnilo je tak, jako kdyby je někdo pořádně skropil živou vodou.

Ten od Madonny

Britský filmový režisér Guy Ritchie (43) nenechal nikoho na pochybách, že mu rozvodem s Madonnou (53) spadl pořádný balvan ze srdce. „Vycouval jsem z mýdlové opery, v níž jsem dost dlouho trčel,“ svěřil se a k radosti britského bulváru nešetřil podrobnostmi z manželství s královnou popu.

Foto: Profimedia.cz

„Jako bych objímal zmrzlou kost,“ popisoval režisér Guy Ritchie život po boku Madonny.

Sex přicházel na řadu výhradně v přesně stanoveném denním programu, manželství se celkově provozovalo v nedlouhých časových úsecích mezi Madonninými hodinami židovského učení kabala a tréninkem ve fitness. Na snídani servírovala popová domina jen makrobiotickou stravu, na sůl či pepř se vztahoval přísný zákaz. Přátelům si Ritchie stěžoval na citový chlad manželky: „Je to stejné, jako kdybych se tulil ke zmrzlé kosti.“

Poté, co jejich telenovela v listopadu 2008 po víc než sedmi letech skončila, vrhl se Ritchie na uvolněný život podle svého. Snídal – bez trestu – párky, máslo a marmeládu. Měl románky s mladšími, ne vychrtlými ženami.

Pak se soustředil na vztah s modelkou Jacqui Ainsleyovou (30), s níž má syna Rafaela. Ten se narodil loni v září a pár čeká dalšího potomka. S Madonnou má biologického jedenáctiletého Rocka a šestiletého Davida, jehož s popovou královnou adoptoval ze sirotčince v Malawi.

Foto: Profimedia.cz

S modelkou Jacqui Ainsleyovou má téměř dvouletého syna Rafaela. Další dítě je na cestě.

Ani finančně si nijak nenaříká. Od zpěvačky dostal podle odhadů mezi 55 až 67 milióny eur (1,4 až 1,9 mld. korun). „Manželství nelituji. Nikdy mi nešlo o peníze. Prostě jsem pak chtěl jen pohlédnout dopředu, a to podle svých not,“ svěřil se. Film Sherlock Holmes, režisérův dosud nejpronikavější úspěch, ho vynesl mezi elitu v jeho oboru. Natočil ho v roce svého rozvodu.

Už nedrží ústa

Britsko-nigerijský zpěvák Seal (48), který se v devadesátých letech proslavil hitem Kiss from a Rose, se podobně osvobodil letos v zimě. Přestal být jen mužem po boku německé topmodelky Heidi Klumové (38), jedné z nejúspěšnějších na světě.

Foto: Profimedia.cz

Britský zpěvák nigerijského původu Seal prý mohl po boku německé modelky Heidi Klumové (na snímku vpravo) jen držet jazyk za zuby. I jejich vztah je historií.

Když vystupovala na nejproslulejších předváděcích molech – v New Yorku, Paříži, Miláně či Tokiu, chopil se mikrofonu a zpíval jí a hlavně publiku milostné písně. Totéž se odehrávalo v modelčině show v americké televizi. „Dávala mu pocítit, že za rok vydělá tolik, kolik on za celou kariéru,“ prozradil Sealův přítel.

Krátce po rozvodu se na Twitteru ukázal s nehty nalakovanými pronikavou žlutou. „Jsem tak šťastný,“ připsal k tomu. Britský tisk, který nebývá Němcům ani Němkám nijak nakloněn, dodal, že se ani nediví: „S příslovečnou německou důkladností mu organizovala život a on mohl jediné – Maul halten – držet hubu.“

Mimochodem: jeho nový parťák je poživačný rocker.

Foto: Profimedia.cz

Seal

Fergie zlobila – na dvoře i sama

Když v roce 1996 vyšlo najevo, že její manželství s princem Andrewem (52), prostředním synem britské královny Alžběty II., nemá naději na přežití, vydala se Sarah Fergusonová (52), přezdívaná Fergie, až s urputnou odhodlaností na křížovou cestu seberealizace.

Foto: Profimedia.cz

Sarah Fergusonová.

Od toho okamžiku znala náročná a rozmařilá vévodkyně zYorku jen dvě pravidla:

1. Chovej se přesně naopak, než jak ses chovala na královském dvoře.

2. Dělej to pro peníze.

Zprvu se zdálo, že proražení těsnícího krunýře dvorní etikety ji opravdu postavilo na nohy. Pak se to zvrtlo: její televizní show zkrachovala, výstupy v médiích se proměnily ve více či méně pavlačové drbání.

Foto: Profimedia.cz

Minulostí je už i manželství Andrewa, třetího ze čtyř dětí královny Alžběty II., a Sarah Fergusonové.

Loni vyšlo najevo, že prodávala kontakty na Andrewa. Reportéru bulvárního listu News of the World, když se vydával za obchodníka, nabídla, že mu za půl miliónu liber (16 mil. korun) zprostředkuje přístup k Andrewovi. „Starejte se o mě a on se postará o vás,“ řekla mu.

Pak ji média dokonce obvinila z prostituce. „Sarah ráda spí za peníze s bohatými muži,” řekl serveru Showbizspy.com nejmenovaný zdroj. Říká se, že dvůr jí nařídil přísnou mediální abstinenci a uhradil za ni část dluhů ve výši tří miliónů liber (97 mil. korun). Královská rodina to nedělala ani tak pro ni, jako pro sebe – aby zabránila dalším skandálům.

Anna to zmákla

Ten, kdo si chce udělat přehled o ženách anglického krále Jindřicha VIII., sáhne po říkance:rozvedená, o hlavu kratší, zemřela, rozvedená o hlavu kratší, přežila. U které z manželek se dá tedy hovořit o novém začátku?

Foto: Profimedia.cz

Co jsou dnešní partnerské rošády proti králi Jindřichu VIII., který za necelých čtyřicet let své vlády vystřídal šest manželek.

Pro Annu Boleynovou (č. 2) a Kateřinu Howardovou (č. 5) se rozluka s králem rovnala i rozluce s hlavou, Jana Seymourová (č. 3) rovněž zemřela – dvanáct dní po porodu syna Eduarda.

Říká se, že se na debaklu manželství Jindřicha a Anny Klevské (číslo 4) podepsal obraz Hanse Holbeina mladšího. Panovníkovi na něm padla do oka. Avšak když stáli poprvé tváří v tvář, neskrýval rozčarování. Inu, nejen grafici časopisu Elle, ale i středověký portrétista znal důvěrně termín retuš, takže na plátně „vynechal“ stopy po neštovicích v Annině tváři.

Manželství nepřežilo půlrok, přesto Anna zabodovala. Na rozvod přistoupila poté, co jí Jindřich VIII. nabídl jako odstupné pravidelný finanční příjem, dva paláce, služebnictvo a prazvláštní titul královna-sestra. Svého ex přežila o deset let.

Reklama

Související články

Sexy partnerky slavných fotbalistů

Tento týden začíná fotbalové mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině a s tím i fotbalové šílenství, jež pohltí i u nás většinu domácností na několik týdnů....

Návrat k expartnerovi po rozvodu může fungovat

„Často jsme se s manželem hádali. Dospělo to až k rozvodu,“ přiznává Jana z Prahy. „Když jsme se vzali podruhé, hrany se trochu obrousily a na svoje chyby jsme...

Výběr článků

Načítám