Hlavní obsah

Radim Uzel: Souboj mezi ženským zadečkem a ňadry

Právo, Radim Uzel

Krása ženského těla je pojem, který pozorovatelé na různých místech světa a v různých historických obdobích vnímají různě. Často i úplně protichůdně. To, co považuje za krásné africký Pygmej, se jeho americkému středostavovskému současníkovi může jevit málem jako odporné.

Foto: Profimedia.cz

Z erotického hlediska jsou pro muže větší zadečky zajímavější než větší prsa.

Článek

Mezi symboly ženské sexuality patří odjakživa zadek a ňadra. Odborníci vedou už dlouhá léta spory, co je pro muže přitažlivější. Západní kultury dlouho a nepřirozeně potlačovaly sexy symbol ženského zadku. Dnes už prý odborníci mají jasno: krásný pevný zadek jednoznačně vede. Afričané nás asi trochu předběhli. Ve většině afrických zemí jsou totiž ideálem ženské krásy široké boky a co největší pozadí.

I z evropských studií v posledních letech vyplynulo, že z erotického hlediska jsou pro muže větší zadečky zajímavější než větší prsa. Podle časopisu Maxim je právě tohle důvod, proč se až 75 procent mužů považuje za tzv. dolňáky.

Největší přednost ženského zadečku spočívá asi v tom, že jsou v něm kromě tuku uloženy i svaly. Správným cvičením ho tedy můžeme formovat a zpevňovat. Mezi cvičení, která ho pomáhají zpevňovat a tvarovat patří bruslení, běh do schodů, tanec, výpony, běžky, rychlá chůze či squash. Podle sexuologů totiž nezáleží ani tak na jeho velikosti, jako právě na tvaru a pevnosti.

Foto: Profimedia.cz

Na krásu ženského těla by se mělo pohlížet z pohledu kultur. Západní společnost upřednostňuje střední velikost hýždí. Naproti tomu muslimské země milují širší a větší zadky. V afrických zemích muži upřednostňují dokonce i tzv. obří zadky. Ty jsou pro ně symbolem plodnosti i zdraví ženy.

Foto: Profimedia.cz

Z erotického pohledu mají prý nejkrásnější zadky míšenky bělochů a černošek. Takto vyklenutý a přitom velmi pevný zadeček prý nemůže vlastnit žádná jiná rasa. Velmi blízko k tomuto tvaru má herečka a zpěvačka Jennifer Lopezová. Její pozadí je symbolem atraktivity pro většinu Američanek.

Foto: Profimedia.cz

Rozdíl mezi evropskou a americkou kulturou

Možná se tu začíná už rýsovat rozdíl mezi evropskou a americkou kulturou. Evropanky touží spíš po menším zadečku, Američanky se snaží dosáhnout většího a přitom pevného pozadí.

Foto: Profimedia.cz

Na krásný zadeček by podle mužů měla navazovat i krásná stehna. V USA existuje celý speciální obor, kterému se říká Body Shaping - správné vytvarování těla. Zahrnuje nejen cvičení a implantáty, ale i různé speciální gely a jiné zázračné přípravky, které prý dokážou vysoustružit ženské tělo téměř podle aktuálních módních požadavků. Takže na závěr sporů horňáků a dolňáků snad už jenom citát z časopisu Maxim:

„Sebehezčí žena s překrásným obličejem a pěknými prsy, ale s rozbředlým plochým zadkem váží na vahách mužského vzrušení mnohem méně, než průměrná žena s malými prsy, ale dokonalým zadkem, pevným jak basketbalový míč.“

Horňáci vs. dolňáciVideo: Novinky

Anketa

Kam se zařazujete vy?
Horňák
35 %
Dolňák
65 %
Celkem hlasovalo 8398 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč se mužům líbí či nelíbí silikony

Podle odborníků neexistuje žena, která by byla se svým poprsím skutečně spokojená. Tak jako muži neustále řeší svůj penis, ženy se zaobírají svými ňadry...

Výběr článků

Načítám