Hlavní obsah

Jaké jsou nejčastější seznamovací taktiky českých mužů a žen

Novinky, Filip Šára

Fenomén "singles" se v Česku pravděpodobně neuchytí, lidé tu sami být nechtějí. Z průzkumu to jasně vyplývá: většina nezadaných (78 %) touží po změně a chce si partnera najít. Moc toho ale pro to nedělají.

Foto: Profimedia.cz

Klasické "poznávací" rande Čechy asi moc nebere, raději navštěvují online seznamky.

Článek

Takřka polovina lidí, kteří jsou volní, hledá svou lásku na webových seznamkách, jelikož to působí jednodušeji a neúspěch je mnohem méně nepříjemný. Přes internet se také dá snadno zakrýt případná tréma. Ale přesto to vypadá, že hodně lidí je značně ostýchavých i online. Ač si přejí někoho najít, zdaleka ne všichni s tímto účelem vyvíjejí nějakou aktivitu.

Jak pro anketu „Jak se balí po Česku“, pořádanou seznamovací sítí Leyter.com, uvedlo 40 % dotázaných, tak jen nečinně doufají, že je někdo osloví (a i ti, co se osmělí, stejně zkouší štěstí jen u velmi nízkého počtu „obětí“). Stejnou vyčkávací taktiku praktikují i v běžném životě - povětšinou jen hází na všechny strany rádoby významné úsměvy.

Muži jsou zvědavější

Z průzkumu dále vyplývá několik zajímavých skutečností. Předně platí, že průměrný osamělý Čech, nacházející se na určité seznamce, je ve věku od 19 do 30 let, má středoškolské vzdělání a jeho příjem nepřesahuje 10 tisíc měsíčně. A více než polovina žen na sexu příliš nelpí. Ženy si rovněž odlišným způsobem vybírají na seznamkách partnery - zajímá je hlavně fotka, kdežto muži se ještě více pídí po informacích.

Obvykle pro tyto nezadané platí, že zatím mnoho sexuálních partnerů neměli (méně než pět) a pod pojmem rande si představují konverzaci nad vínem. Důležité je, že odmítají nevěru a tomu podřizují i své hledání. Chtějí trvalý vztah.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám