Hlavní obsah

Výklad nejčastějších erotických snů žen

Novinky, Filip Šára

Jste šťastně vdaná a nic vám nechybí, a přesto se vám minulou noc zdál více než jiskřením nabitý sen o fešném kolegovi z práce? Znamená to, že jste v manželství nespokojená? Je to důvod k obavám? Rozhodně ne, jedná se o poměrně obvyklý typ nočního vidění, my vám nabízíme rozbor šesti nejčastějších ženských erotických snů.

Bláznivé erotické sny můžou našemu životu prospětVideo: Novinky

 
Článek

Podle odborníků existuje poměrně malý počet opakujících se snů, které se s určitými obměnami mohou zdát vlastně komukoli, tudíž není třeba si je brát příliš osobně. I výše zmíněný sen o kolegovi není žádným problémem, ale jevem zcela normálním. Sny jsou  mimo naši kontrolu a není nutné z nich být v rozpacích. Sny nemusí vůbec nic vypovídat o našich reálných přáních a tužbách.

1) Sex s osobou stejného pohlaví

Někomu může takový sen způsobit šok, je ale docela běžný. Mnoho žen může v určité fázi života snít o sexu s jinou ženou, přitom se v bdělém stavu zajímají jen o muže. Když se heterosexuální ženě zdá o sexu s jinou ženou, tak její dřímající mysl zřejmě vyjadřuje silné ženské přátelství.

Se sexuální orientací to s největší pravděpodobností nemá co dělat (navíc každý ví, že to, co se nám zdá, se nám logicky nemusí vždy líbit), pokud ovšem i v bdělém stavu nezjistíte, že preferujete osobu vašeho pohlaví.

2) Sen o dávném příteli

Už léta jste na svého kluka ze školy nepomyslela, proč se vám tedy o něm najednou zdálo? Není třeba se červenat, snění o bývalé lásce není ničím neobvyklým - ani roky po oboustranném šťastném usazení. Znamená to, že ho stále v hloubi duše milujete?

Určitě ne, to spíše jen mozek zpracoval staré vzpomínky a zrovna si mezi změtí obrazů vybral toto. Jednoduše řečeno, zatímco muži mohou snít o vstřelených gólech, tak ženy o romantických počátcích. Výsledek a význam zůstává stejný. Také nelze vyloučit, že nám stávající zkušenost připomněla tu minulou. Třeba vás sen chce jen povzbudit nebo varovat, abyste neopakovala staré chyby.

3) Sen o někom, kdo vás v reálném životě nepřitahuje

Nejde jen o nepřitažlivost, dokonce ho třeba vyloženě nemůžete vystát. Podvědomé sexuální pocity však může vyvolat vícero emocí, mimo jiné i druh vášně jménem vztek. Z toho pak pramení vášnivý sen.

Pocity hněvu v reálném životě znamenají naštvanost - ve snu se tím vlastně jen jistým způsobem vyjadřuje zmíněný vztek. Je třeba si v klidu uvědomit, že sen je jen sen, na který není nutné a ani vhodné se nějak zbytečně upínat. Musíte umět oddělit reálné pocity od spánkových. Takže pokud se vám něco takového přihodí, nepřemýšlejte o tom, řekněte si, že se nic neděje a jděte dál.

4) Sen o manželovi vaší kamarádky

I tyto sny mohou způsobit špatné myšlenky, zvlášť když jste vnitřně přesvědčená, že byste nikdy s nikým neměla poměr, natož s manželem své nejlepší kamarádky. Právě z důvodu, o koho se jedná, může být pro vaše podvědomí přitažlivější.

Mechanickým spouštěčem daného snu nemusí být nic jiného než pouhá nevinná zvědavost (když je to muž vaší kamarádky, kterou dobře a dlouho znáte), jaké to asi je s ním být. Zapovězené tabu pro spoustu lidí může být o to víc vzrušující. Takový sen je nepochybně znamením, že je načase do vašeho stávajícího vztahu znovu zavést vášeň.

5) Sen o manželovi s jinou tváří, hlasem či tělem

Proč má váš manžel, hubený blonďák, ve snu podobu vysokého černovlasého svalovce a ještě k tomu hovoří francouzsky? Pravděpodobně to naznačuje, že vám ve vztahu schází více překvapení. Pocit, že víme o svém partnerovi vše, může totiž začít nudit.

Avšak každý, i ten na pohled velice předvídatelný jedinec, má svá tajemství. Nabízí se proto tato rada: vzpomeňte si na časy, kdy jste spolu randili a snažili jste se toho o sobě navzájem co nejvíc dozvědět. Ptejte se, jaký měl den, co bylo v práci, jak jde život, co plánuje na dovolenou atd. Když si budete své malé zážitky sdělovat, uvidíte se navzájem jinak - a lépe.

6) Sen o princi na bílém koni

Po dokonale romantickém snu většinou následuje probuzení smutné, jelikož jsme opět uvrženi do všední reality. Je možné, že nám opravdu v reálném vztahu něco chybí. Třeba právě jisté prvky romantiky.

Lidé často zanedbávají emocionální stránku vztahu. Když vám nějaké povahové vlastnosti vyhovují ve snu, proč se je nezkusit zavést a vyžadovat je i v normálním životě?

Reklama

Související témata:

Související články

Sex a láska mají v mozku různé adresy

Americký psycholog Jim Pfaus chtěl vědět, kde má v mozku svůj „domov“ sex a kde láska. Stručná odpověď podle něj zní: Jejich adresy jsou obvykle rozdílné.

Výběr článků

Načítám