Hlavní obsah

Většina záletníků nepoužívá při nevěře kondom. Ohrožují tak zdraví žen

Novinky, das

Nevěru jako takovou lze v určitých ohledech ještě pochopit. Ale riskovat při ní zdraví i své oficiální partnerky, je jednoduše neakceptovatelné. Podle studie zveřejněné v odborném časopise Journal of Sexual Medicine při nevěře nepoužívá ochranu (kondom) 27 - 35 % mužů. Pokud jsou k tomu opilí, pak dokonce až 64 procent z nich.

Foto: Profimedia.cz

Pánská ochrana by měla být při všech mužských záletech samozřejmostí.

Článek

Většina nevěrníků tak své oficiální partnerky ohrožuje pohlavními chorobami, které mohou být i smrtelné.

A nejedná se jen o nebezpečný HIV virus, ale například i stále rozšířenější HP virus, jenž může za rakovinu děložního čípku u žen. O dalších nebezpečných pohlavních chorobách, jako je syfilis, kapavka či žloutenka, ani nemluvě.

Muži by si tak měli uvědomit, že když už se rozhodnou pro nevěru, pak by měli přemýšlet nad všemi důsledky svého chování. Pokud ohrožují svůj trvalý vztah, je to jejich věc, ale jakmile do toho svou bezohledností zapojí zdraví třetích osob, pak je to nejen neomluvitelné, ale i trestné.

Reklama

Související témata:

Související články

Novinka pro opilce: nástavec na mužskou ochranu

Problémy s nasazováním kondomu v podnapilém stavu zažil asi leckterý muž. Pravděpodobně se s tím potýkal i sám autor vynálezu speciálního pláště na kondomy...

Dnešní třicátníky trápí nedostatek intimity

Nedostatek sexu mají lidé ve věku mezi třicátými a čtyřicátými narozeninami. Vyplývá to z průzkumu v Austrálii, kde by si přálo více sexu 85 procent žen a 75...

Výběr článků

Načítám