Hlavní obsah

Muži se prý po nevěře cítí hůře než ženy

Halifax

Muži jsou nevěrní častěji. Nevěry se podle průzkumu dopouštějí i ve chvíli, kdy svou partnerku či partnera milují. Kanadští psychologové ale varují před domněnkou, že tím pádem trpí méně pocitem viny. Naopak.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muži trpí po fyzické nevěře pocitem viny více než ženy a cítí se mnohem hůře. Ženy mají horší pocity naopak z emocionálního přenosu na jinou osobu, i když se s ní vůbec nevyspí.

Jinými slovy, muži se častěji dopouštějí fyzické nevěry a cítí se po ní hůře než ženy. Ty jsou totiž nevěrné většinou až tehdy, když svého partnera nemilují. A proto také po nevěrném sexu necítí pocity viny. Ovšem ve chvíli, kdy se do někoho jiného zamilují, ačkoli s ním nemají sex, cítí se mnohem hůře než po nevěrném sexu.

„Ženy se cítí hůře, když se do někoho zamilují, než když mají sex s jinou osobou. Muži se cítí naopak hůře, když mají sex bez lásky, než když někoho milují bez sexu. A ženy také častěji odcházejí ze vztahu, když nevěra vyjde najevo,“ tvrdí profesorka Maryanne Fisherová ze St. Mary‘s University v kanadském Halifaxu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám