Hlavní obsah

Psychické problémy velmi negativně ovlivňují sexuální zdraví muže

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stres, nedostatek sebedůvěry, únava, ale i špatný spánkový režim ohrožují nejen zdraví muže, ale i jeho sexuální funkce. Podle odborníků to potvrzuje i oblíbenost nejrůznějších doplňků stravy na podporu erekce, které ve větší míře fungují stejně jako placebo a tedy spíše jako forma psychoterapie.

Foto: Profimedia.cz

Při řešení problémů s erekcí hraje klíčovou roli i partnerka muže.

Článek

"Potravinové doplňky se mnohdy snaží získat zákazníky zavádějícími slogany o „ďábelské erekci“, „rychlé, spolehlivé a pevné erekci“, kterou jejich přípravek zajistí. Klamavá reklama je přitom u nás prakticky nepostižitelná. Pacienti si tak za své peníze kupují nepříliš užitečné pseudomedikamenty, jejichž složení prakticky nikdo nekontroluje a jejichž vedlejší účinky nejsou nijak evidovány," vysvětluje sexuolog Jaroslav Zvěřina.

Přitom muži by mohli ušetřit stovky korun, kdyby se nebáli o problémech s erekcí mluvit s lékaři. Samozřejmě velmi důležitá je i empatie samotného lékaře, který by měl muže nejen trpělivě vyslechnout, ale nalézt i veškeré souvislosti, jež mohou upozornit na přesnou příčinu problémů a najít tak vhodnou a hlavně účinnou léčbu.

Při řešení problémů s erekcí hraje klíčovou roli i partnerka muže, která by měla být jeho oporou. "Partnerka s negativním vztahem k sexu může z přechodné sexuální poruchy učinit trvalý a zdánlivě neřešitelný problém," dodává Zvěřina.

Test erekce – jednoduše odhalí závažné příčiny poruch erekce

Nastane-li u muže erektilní dysfunkce, pozná to nejen při pokusu o pohlavní styk, ale také z nepřítomnosti tzv. noční erekce, která je u zdravého muže běžná a obvykle nesouvisí s psychickým problémem muže.

K vyšetření noční erekce lze použít tzv. test erekce, neboli proužek papíru, který si muž dá před spaním na svůj neztopořený penis. Pokud je proužek aplikován správně a ve spánku dojde ke spontánní spánkové noční erekci, bude proužek ráno přetržený. V případě, že proužek není opakovaně porušen, může se skutečně jednat o některý ze zdravotních problémů, jako je vysoká hladina cholesterolu, vysoký krevní tlak nebo vysoká hladina krevního cukru.

Seznam lékařů řešících poruchy erekce komplexně naleznete na Testerekce.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Návštěvu u sexuologa se nevyplácí odkládat

Návštěva u sexuologa je pro mnohé lidi stále tabu. Raději se trápí se svými intimními problémy. Než by o tom s někým hovořili, jen přihlížejí, jak se jim...

Výběr článků

Načítám