Hlavní obsah

Ženy mají nejlepší sex v osmadvaceti, muži ve třiatřiceti

– Londýn

Z pohledu sexuální energie a potence jsou muži na vrcholu kolem dvacátého roku života, zatímco ženy až kolem třicítky. Jenže to vůbec neznamená, že v tomto období sex nejlépe prožívají. Podle průzkumu ženy za sexuálně nejlepší období považují věk kolem osmadvaceti, zatímco pánové až pět let po nich.

Foto: Profimedia.cz

Ženy zažívají nejlepší sex dříve než muži.

Článek

V tu dobu už přitom dávno nejsou na vrcholu s libidem a mnozí z nich zažívají první sexuální problémy. To nic nemění na tom, že ve třiatřiceti si užívají pánové sex nejlépe ze subjektivního psychologického hlediska.

Z britské studie také vyplývá, že ženy mají nejvíce sexu v pětadvaceti a poprvé ho zažijí v průměru v sedmnácti. Muži přicházejí o panictví zhruba kolem osmnáctky a nejaktivnější jsou sexuálně kolem devětadvacátých narozenin.

„Tato studie ruší mýtus, že zvládnutí svých sexuálních reakcí trvá ženám déle. Přestože je ženský sexuální systém mnohem složitější než ten mužský, ženy zjišťují, co u nich funguje a co nikoli, dříve než muži,“ tvrdí sexuální terapeutka Tracey Coxová, jež se na výzkumu podílela.

Reklama

Související témata:

Související články

Na co by muži ve vztahu neměli zapomínat

Kdyby muži i ženy věděli, po čem přesně jejich protějšek touží a jaká má tajná přání, byl by možná nejeden partnerský vztah mnohem jednodušší. Tak jednoznačné...

Výběr článků

Načítám