Hlavní obsah

Erotické pomůcky v prodejnosti začínají vytlačovat i chytré telefony

V posledních pěti letech byly pro mladé lidi chytré telefony tím nejdůležitějším módním doplňkem, bez něhož se neobešel nikdo trendy. Podle nových britských průzkumů ale chytré telefony vytlačuje velmi rychle jiná „nezbytnost“ mladých dospěláků – erotické pomůcky. Jejich trh se v posledních deseti letech rozšířil o luxusní a designové zboží, které se stává trendovou nutností současnosti. Prodeje erotických hraček pomalu předčí prodeje tzv. smartphonů.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Anistonová v televizi testovala prsní vibrátor.

Článek

Podle odborníků za nárůst popularity erotických pomůcek a jejich masovou oblibu mohou celebrity. Zvláště herečky a zpěvačky se už nezdráhají přiznat k používání rozličných pomůcek. Silný vliv mají také seriály typu Sex ve městě.

Podle britských ekonomů jen obchod s erotickým zbožím ve Spojeném království má ročně hodnotu 250 miliónů liber – asi 7,8 miliardy korun.

„Slavné celebrity budou poskytovat velké rozhovory o svém sexuálním životě a své lásce k erotickým hračkám a my poté uvidíme příval prodejů,“ tvrdí Neal Slateford, bývalý nahrávací producent Kylie Minogueové a zakladatel společnosti Lovehoney, jednoho z největších britských prodejců erotických pomůcek a hraček.

Celosvětově se ročně prodá vibrátorů a dalších sexuálních dráždidel za zhruba 170 miliard korun, kolem roku 2020 to podle expertů bude už kolem 1,3 biliónu korun. Erotické hračky se navíc začínají běžně objevovat také v sortimentu supermarketů, v drogeriích a větších obchodních řetězcích.

„Podívejte se v drogeriích, že vedle kondomů najdete i vibrační kroužky na penis či maličké vibrátory do kabelky,“ tvrdí Slateford.

Reklama

Související témata:

Související články

Víno probouzí u žen erotické chutě

Smyslnost, palčivá touha po sexuálním dobrodružství, erotická fantazie vybičovaná na maximum. Jak jen toho dosáhnout, když už se nám nedostává nápadů? Odpověď...

Radim Uzel: Orgasmus ženy v 50. letech a dnes

Americkou sexuologickou literaturu zahlcují v poslední době výzkumy a zprávy o ženském orgasmu. Jako by ženské sexuální vyvrcholení, které stálo dlouhý čas...

Výběr článků

Načítám