Hlavní obsah

Muži snáze podléhají platonickému mezipohlavnímu přátelství

Pohled na mezipohlavní přátelství je u žen i mužů značně odlišný. Zatímco muži přiznávají, že je jejich kamarádky přitahují, byť nemají snahu se s nimi fyzicky intimně více sblížit, ženy jakoukoliv možnost intimity s kamarády odmítají.

Foto: Profimedia.cz

Muži přiznávají, že je jejich kamarádky přitahují.

Článek

„Pokud jsou pocity přitažlivosti vyjadřovány pouze jedním členem takového přátelství, pak to bývá nejčastěji muž,“ tvrdí psychologové z University of Wisconsin v Eau Claire.

Problematický může být takový vztah ve chvíli, kdy je jeden z přátel nespokojený se svým životním partnerem. Pak je totiž snadné srovnávat s kamarádem či kamarádkou, s nimiž si rozumí a cítí se dobře.

Platonické mezipohlavní přátelství je v lidské historii poměrně novým konceptem, takže muži se s ním musejí vyrovnat s ohledem na své velmi silné pohlavní instinkty. A pánové často přeceňují náklonnost a přátelskost kamarádky a vysvětlují si ji jako sexuální zájem.

Reklama

Související témata:

Související články

Manželé jako nejlepší kamarádi

Poznali se ve čtrnácti letech v prvním ročníku gymnázia. Stali se velkými kamarády. Měli společné zájmy, společné přátele, podobný náhled na život. Po vysoké...

Výběr článků

Načítám