Hlavní obsah

Chování, které spolehlivě zlikviduje každý nový románek

Novinky, Zdeněk Kolbuch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze začátku nového vztahu se všichni snaží vypadat trochu lépe, než jakými ve skutečnosti jsou, jenže vše má své hranice. Každý už určitě zažil vztah, kdy se partner jevil jako Pan dokonalý, ale čím přibývalo schůzek, tím pro něj bylo těžší udržet si “hezkou masku“ a brzy jste zjistily, že je vlastně úplně jiný (platí i obráceně).

Foto: Profimedia.cz

Ve vztahu si nesmíte připadat jako ve vězení.

Článek

Není nic horšího, než zjištění, že dotyčný není ten, za koho se vydává. „Jednou jsem trénovala klienta, který se ženám představoval jako profesionální sportovec, který byl zároveň rozvedeným, milujícím otcem dvou dětí,“ sdělila vztahová koučka Shay Williamsová serveru YourTango. „Jenže jakmile se vztah stal vážným, žena zjistila, že muž má tuny dluhů, neplatí své účty ani alimenty a je stále ženatý - i když v rozvodovém řízení. Nedůvěra v začátku vztahu je nůž do srdce každého potenciálního milostného setkání.“

Nečestnost

Pravda stejně nakonec vyjde najevo, takže nemá cenu si vymýšlet. Vysvětlení, že BMW je už zase v opravě, a proto přijel oprýskanou stodvacítkou, se brzy mine účinkem. Nesnažte se ze sebe dělat superhrdiny, co mají všechno na háku. Jak ženy, tak muži si cení upřímnosti a vztah vybudovaný na lžích dříve či později dopadne jako tatarák na sluníčku.

Klení a vulgarity

„Být na rande s mužem, který nemá úctu k tomu, že je v přítomnosti dámy, a měl by se proto chovat jako gentleman, je naprosto příšerné,“ říká Williamsová. „Jeden takový byl dokonce tak bezprizorní, že na naší první schůzce klel jako námořník, i když jsem ho upozornila, že je mi to protivné.“

Foto: Profimedia.cz

Nezáleží na tom, jak moc je váš protějšek atraktivní, bohatý nebo geniální, pokud vás dusí, tak je ten vztah mrtvý ještě před tím, než se pořádně rozjede

Námořníci zkrátka a dobře vyšli z módy. Pokud člověk nemá dostatek sebeovládání, aby se v přítomnosti ženy vyjádřil bez použití nadávek, pak tím vlastně říká, že mohou existovat i jiné oblasti, kde mu chybí sebeovládání. Zkrátka pokud má chlap místo pusy kanál, tak jeho jméno a telefonní číslo raději rychle zapomeňte.

Nestává se to tak často, ale tento problém mívají i některé ženy. Pozlátko vypadá dobře - je hezká, mladá, dobře oblečená, jenže jakmile otevře pusu, tak jde veškerá přitažlivost k šípku. Není nic horšího než žena, která nedokáže říct dvě věty, aniž by v nich nepoužila pět peprných nadávek. Ze začátku vám to možná bude připadat vtipné a budete si říkat: Páni ta má ale sebevědomí a na nic si nehraje, jenže po nějakém čase zjistíte, že se za ni čím dál víc stydíte a že být s dlaždičkou bez sebekontroly zkrátka nejde.

Přílišná majetnickost

Ve vztahu se máte především cítit dobře, má zlepšit váš život a v žádném případě si v něm nemáte připadat jako v Alcatrazu, kde je každý váš pohyb sledován. Nezáleží na tom, jak moc je váš protějšek atraktivní, bohatý nebo geniální. Pokud si je tak nejistý sám sebou, a má takový strach z vaší ztráty, že vás musí dusit, tak je vztah mrtvý ještě před tím, než se pořádně rozjede, uvedl server YourTango.

Věčné dotazy typu: Kam jdeš; jak dlouho tam budeš; co tam budeš dělat; proč sis vypnul telefon; jak to, že se bavíš s tím člověkem... zaručeně zničí každý vztah už v zárodku a je jedno, který z partnerů se tak chová. Život je příliš krátký, abyste ho strávili po boku člověka, který vyžaduje naprostou kontrolu nad vaší osobou.

Čtěte také
Jakou sílu skrývají afrodiziaka?
Lidé odpradávna hledali přípravky, které by jim pomohly zvýšit sexuální apetit. Mezi nejznámější patří med, celer či španělské mušky.Více se dočtete ve čtvrteční příloze deníku Právo Café.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak být dobrou manažerkou ve své domácnosti

Vzájemná komunikace zásadně ovlivňuje naše vztahy. Nevhodně zvolená slova mohou komunikaci úplně zablokovat, naopak obyčejný úsměv nebo pohlazení mohou...

Výběr článků

Načítám