Hlavní obsah

Našli jsme mystický bod G, tvrdí američtí vědci

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi odborníky i laiky snad neexistují více rozporuplné názory, než ty na existenci "tajemného" bodu G. Jedni tvrdí, že stoprocentně existuje, jiní zase, že se jedná o pouhý výmysl a prokazatelnost bodu G nebyla nikdy podrobně popsána. Nyní se možná konečně všichni dočkají finálního výsledku. Američtí vědci totiž přišli s přesvědčivým tvrzením, že bod G vskutku a prokazatelně existuje.

Foto: Profimedia.cz

Prokazatelnost bodu G je obtížná, proto mnozí odborníci nevěří, že vůbec existuje.

Článek

"G bod skutečně existuje, našli jsme ho," hlásají prý s nadšením do celého světa američtí vědci, "je ale velmi velmi malý. Oblast je veliká od 1,5 do maximálně 8,5 milimetru," dodávají jedním dechem.

Malý kousek tkáně, která je podle odborníků velmi bohatá na citlivá nervová zakončení, podle amerických gynekologů způsobuje i v dnešní době stále stejné vášnivé debaty jako před 60 lety, kdy byla existence tohoto citlivého místa, jehož drážděním může žena dosáhnout i orgasmu, poprvé nastíněna.

Teprve nyní je prý ale prokazatelné, že místo nazývané jako "G bod" opravdu existuje. Jistý americký gynekolog jej našel při provádění pitvy starší ženy.

Svatý grál ženské rozkoše

Zatímco v laické veřejnosti převažoval často názor, že místo, které je také mnohými označováno jako "svatý grál ženské rozkoše", existuje, mnozí lékaři i vědci o tom do dnešní doby pochybují. Před dvěma roky dokonce vyšla rozsáhlá britská studie, podle které je celé šílenství kolem G bodu jen výplodem bujné fantazie žen, podporované médii či sexuálními terapeuty.

Nejnovější studie, zveřejněná v časopise Journal of Sexual Medicine, ale dokazuje, že existence bodu je prokazatelná, a nachází se na přední stěně vagíny v místech, která již dříve někteří odborníci označili jako možné umístění onoho tajemného bodu.

Za objevem stojí gynekolog Adam Ostrzenski z Psychologického ústavu v St. Petersburg na Floridě. "Prokázání existence bodu G nám může pomoci k lepšímu pochopení a zlepšení ženské sexuální funkce a činnosti," vysvětluje objevitel pro Daily Mail.

S tímto objevem ale jeho práce nekončí. V příštích měsících chce provádět další rozbory a testy různých chemických látek, hormonů i samotných nervových zakončení, aby zjistil, zda se fungování této erotogenní zóny mění spolu s věkem.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč není dobrý nápad mít sex se svým ex

Rozchod není nikdy legrace, zvlášť když vás partner po sexuální stránce dokonale uspokojoval. Vyspat se s ním i po ukončení vztahu tak může být velmi lákavé...

Výběr článků

Načítám