Hlavní obsah

Jak poznat, zda je právě On ten pravý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesto, že bychom si to přály, neexistuje žádná magická odpověď na hledání dokonalého partnera. Objevit, zda je právě on ten pravý, trvá obvykle nějaký ten čas. I když bychom se mohly řídit pouze instinktem, což může být při rozhodování užitečné, je třeba dát si před konečným rozhodnutím na čas.

Foto: Profimedia.cz

Každá žena si toho pravého představuje po svém.

Článek

Na prvním místě je samozřejmě úcta a respekt. A to nejen vaším směrem, ale i od vás.

Muž vás respektuje, když:

  • Je ochoten ke kompromisu
  • Naslouchá vašim obavám a pocitům
  • Všimne si, když vás něco trápí a především se o to zajímá
  • Cení si vašeho názoru
  • Cení si vás
  • Je opravdu šťastný, když se vám něco podaří

Tytéž věci musíte samozřejmě prokazovat i vy jemu. Kdybyste jen seděla na trůně a vyhřívala se ve světle jeho lásky, tak by brzy zhasl.

Pokud jeden z vás uštěpačně odmítá další názory, nebo se chová, jako kdyby pro něj byly méně než prach, je zřejmé, že se jedná o nedostatek respektu. Samozřejmě se může stát, že se zamilujete do roztomilého ňoumy, který je sice skvělý v posteli, vtipný a kdoví co ještě, ale v hlavě má poněkud prázdno a jeho názory nestojí za nic, ať se na ně díváte, jak se na ně díváte. V tomto případě respekt alespoň předstírejte - potěší ho to.

Smích jako základ vztahu

Určitě netoužíte po morousovi, kterému budete každý vtip vysvětlovat hodinu a kterého rozesměje jen pokles akcií, kterých se právě zbavil. Smích je podle psychologů velmi důležitým pojítkem ve vztahu a dokazuje, že jste naladěni na stejnou frekvenci. Jestli vás dokáže rozesmát, tak si toho važte, protože je to nesmírně důležité. Nesmí jít ovšem o smích předstíraný a vynucený, potom to ztrácí smysl.

Jestliže si sednete humorem, tak je jedno, zda jde o humor normální, černý nebo morbidní - důležité je, že vás spojuje.

Foto: Profimedia.cz

Jestli vás dokáže rozesmát, tak si toho važte, protože je to nesmírně důležité. Nesmí jít ovšem o smích předstíraný a vynucený, potom to ztrácí smysl.

Má vlastnosti, které hledáte

V ideálním případě byste měly vědět dopředu, jaké vlastnosti jsou pro vás u partnera důležité.

Podle serveru mydailymoment.com velmi pomáhá napsat si seznam deseti vlastností, které hledáte. Seřadit je podle důležitosti a alespoň polovinu z nich vyškrtat. Nad čím se dlouze rozmýšlíte, zda je to opravdu důležité nebo ne, můžete rovnou škrtnout. Cílem je dostat se alespoň na nejlepších pět (čím méně, tím lépe) vlastností, o kterých nebudete ochotna dál diskutovat.

U sepisování mějte na paměti, že nikdo není dokonalý, takže se snažte, ať jsou požadované vlastnosti reálné. Nehledejte však nikoho, kdo bude dobrý jen na to, abyste se s ním usadila. Hledejte takového muže, který vám bude imponovat. Seznam vlastností vám s tím pomůže.

Foto: Profimedia.cz

Samozřejmě existuje dalších sto a jedna věcí, podle kterých toho pravého můžete poznat, většina toho je ale ve vás.

Porovnejte svůj seznam s mužem, který by se mohl stát vaším potenciálním partnerem. Pamatujte si, že to byly neobchodovatelné kvality, takže pokud se nějaká nehodí, tak je velká šance, že to není ten pravý. Určitě si říkáte: „Proč psát nějaký seznam? Buď jsem zamilovaná, nebo nejsem. Na ničem jiném nezáleží.“ To máte samozřejmě pravdu. Seznam slouží jen pro to, abyste dohlédla za růžové brýle, které vám potenciálního partnera značně zkreslují.

Přes závoj zamilovanosti si totiž spoustu věcí neuvědomíte a až za pár měsíců opadne, tak můžete zjistit, že jste zahodila cenný čas vašeho života s pitomcem, který se k vám naprosto nehodí. Vezměte si třeba kouření. Nekouříte a chcete nekuřáka, jenže se zakoukáte do chlapíka, co dá denně krabičku. No co, jinak je fajn, tak to vydržíte - za půl roku budete skřípat zuby u každé jeho zapálené cigarety.

Sdílíte stejné hodnoty

Čeho si ceníte nejvíc? Jaké hodnoty tvoří váš život, který jste se rozhodla žít? To jsou důležité otázky, na které se zeptejte sama sebe a které vám pomohou určit toho pravého. Pokud například vyznáváte aktivní sport a celkově zdravý životní styl, tak vám to určitě nebude klapat s někým, kdo jí zásadně tučná jídla a jediný jeho pohyb představuje mačkání tlačítek na televizním ovladači.

Hodnoty nás totiž tvoří a definují. Neměla byste se snažit zapadnout do jeho hodnot, to byste změnila sama sebe. Na druhou stranu se ale ani nesnažte nikoho přetvářet k obrazu svému.

Hodnoty jsou něco, co by mělo být projednáno předem. Pokud nevíte, čeho si v životě nejvíc cení, tak se ho zkrátka zeptejte. Jestliže se zdá, že žádné hodnoty nemá, tak se mějte na pozoru. Příliš flexibilní lidé bývají proradní a vypočítaví.

Víra může znamenat překážku

Ruku v ruce s životními hodnotami jde i víra. Netvrdíme, že křesťan může být šťastný jen s křesťankou a buddhista s buddhistkou, ale jestliže je ve vás silně zakořeněna nějaká víra a v partnerovi ne (případně naopak), tak dříve či později narazíte na problémy s tím spojené.

Nejhorší variantou je narazit na někoho, kdo je jinak strašně fajn, ale svoji víru vám zkrátka musí nutit. Neustále vám předhazuje její výhody a seznamuje vás s lidmi, kteří vám předhazují to samé. To se rovnou sbalte a otočte se ve dveřích, protože u takového člověka vám pšenka nepokvete.

Samozřejmě existuje dalších sto a jedna věcí, podle kterých toho pravého můžete poznat, většina toho je ale ve vás. Můžeme napsat, že partner musí být štědrý, fascinující, nesoupeřivý, že se musíte líbit jeho rodině a on té vaší, jenže to nemusí být vždy pravda.

Foto: Profimedia.cz

Nejhorší variantou je narazit na někoho, kdo je jinak strašně fajn, ale svoji víru vám zkrátka musí nutit.

Říká se, že každé zboží má svého kupce a tak to i je. Nejdůležitější je, abyste na něj myslela s láskou, aby naplňoval váš život a aby byl svět s ním o pár odstínů růžovější.

Reklama

Související témata:

Související články

Muži jsou dobyvatelé, tak je v tom podporujte

Ženy a dámy, když jste zamilované, je jen přirozené, že chcete dokázat, jak velký úlovek pro vás partner je. Neustále mu připomínáte, jak je sladký, krásný,...

Výběr článků

Načítám