Hlavní obsah

Své partnery si vybíráme především podle rodičů, ať chceme nebo nechceme

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jedno, zda své rodiče milujeme, nebo nenávidíme. Při hledání svých protějšků se inspirujeme právě u nich. I když si s rodiči nerozumíme, vybereme si typově shodné partnery, přestože v duši toužíme po opaku. Podle doktora Lea je to dáno evolucí a jen těžko tuto skutečnost ovlivníme.

Foto: Profimedia.cz

Obvykle si nacházíme typově shodné partnery, jaké jsme zažili v dětství u našich rodičů.

Článek

Ač tedy chceme nebo ne, vždy si obvykle nalezneme typově a povahově shodné partnery, jak jsme znali z dětství své rodiče.

"Pokud rodič důsledně nepečoval o své děti, pak ani děti v budoucnu nebudou to samé od svého partnera očekávat. I když budou tvrdit něco zcela jiného," vysvětluje Dr. Le.

Studie potvrzují, že pokud děti vyrůstají v rodinách, kde panuje manželský nesoulad, pak i když je tato skutečnost trápí a své manželství by chtěly jiné, při výběru partnera zvolí naprosto shodnou variantu, jakou zažily doma.

Zda spolu lidé vydrží, pak určuje míra sebevědomí partnerů, ale i jejich schopnost zodpovědět si otázku, zda jsou ve vztahu skutečně šťastní. Nebo zda se spokojí jen s tím, že žijí pospolu s někým, kdo jim sice nevyhovuje, ale pořád je to pro ně lepší, než aby zůstali sami.

Přečtěte si také:
Vyčerpání z práce přibývá
Lidí, kteří zanedbávají svůj soukromý život, volno a odpočinek, je mezi námi stále víc... Láska na pracovišti může přinášet mnoho úskalí. Jaká jsou nejčastější? Více se dočtete ve čtvrtek v deníku Právo (příloha Café).

Reklama

Související články

Jak mužskou fantazii dráždí potvory

Proč muže lákají potvory, čím je svádějí? Návod odborníků je celkem jednoduchý. Za vším je kromě vzhledu, vysokého sebevědomí a úspěchu i podstatná dávka...

Výběr článků

Načítám