Hlavní obsah

Tři chyby při seznamování, které zaručeně odeženou potenciální partnery

Novinky, Zdeněk Kolbuch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dámy, jste už dlouho samy a připadá vám, že jste uvízly ve slepé uličce? Pokud ano, možná děláte jednu ze tří chyb, které potenciální partnery odrazují. Vyhnout se jim je naštěstí jednodušší, než si myslíte.

Foto: Profimedia.cz

Ženy, které jsou dlouhodobě samy, si mohou připadat jako ve slepé uličce.

Článek

Honba za ideálem

Většina žen si při hledání protějšku vytvoří v hlavě jeho ideální předobraz a toho se potom drží a nepustí. Představují si partnera samozřejmě krásného, fyzicky zdatného, finančně zabezpečeného, inteligentního a s dobrými návyky. To je stejné, jako hledat zeleného šmoulu - zkrátka to nejde.

Foto: Profimedia.cz

Většina žen si při hledání protějšku vytvoří v hlavě jeho ideální předobraz a toho se potom drží a nepustí.

Vaším úkolem není hledat dokonalou lásku, ale trochu se uskrovnit a dát šanci i „normálním“ smrtelníkům, kteří nevypadají jako z obálky magazínů a nepadají z nich dolary. Nesmíte hledat překážky v ostatních lidech, ale uvnitř sebe a snažit se je překonat. Říká se, že vrána k vráně sedá a rovný rovného si hledá - tímto příslovím byste se podle webu YourTango měly řídit i při hledání partnera.

To také znamená, že nemůžete od potenciálního druha žádat o nic víc, než co jste samy schopny a ochotny dát. Představa, že přijede princ v červeném BMW a udělá pro vás první poslední, je nesmyslná.

Ohlížení se k minulým křivdám

Zradil vás někdo v minulém vztahu, a tak od nového potenciálního partnera čekáte to samé? Neustále narážíte na stejné staré vzory a problémy, které jste už zažily? Jestliže očekáváte jen stále ta samá stará zklamání, tak je také dostanete. Je čas na změnu!

To, na co se soustředíte, totiž začnete vidět všude. Budete špatně chápat partnerovy signály a spojovat si je s vlastnostmi, se kterými nemají nic společného. Když se zaměříte jen na minulé problémy, tak je budete přitahovat a nikdy nenajdete (hlavně ani nerozpoznáte) velkou lásku, kterou si zasloužíte. Když ležíte na prosluněné louce a díváte se na čistou oblohu, také nemyslíte na mraky, které tam byly včera a mohly by tam být i dnes - vidíte zkrátka modrou oblohu.

Je samozřejmě rozdíl mezi důvěrou a hloupostí. Jestliže váš bývalý pil a lhal a teď jdete na schůzku s někým, kdo do sebe během hodiny nalije čtyři piva a tvrdí, že je to výjimečné, tak mu samozřejmě nevěřte. Ve většině případů stačí zapojit zdravý rozum.

Čekání na vzrušení

Máte někdy pocit, že se nudíte? To podle serveru YourTango znamená, že děláte nudné volby. Čekání na den, kdy se váš život stane vzrušujícím, znamená, že budete přitahovat stejně znuděné jedince, jako jste vy.

Foto: Profimedia.cz

Základní sada na malování se dá dnes koupit za pár stovek. Nepotřebujete žádný drahý kurz, stačí plátno, barvy a fantasie. Nemáte se čeho bát, ani se za co stydět - nechcete přeci být slavná malířka, jen se nechcete nudit.

Pokud trpíte nedostatkem vzrušení, je třeba dělat taková rozhodnutí, která vám trochu rozproudí adrenalin v žilách. Tím samozřejmě nemyslíme se sebrat a jet do džungle lovit aligátory, spíše si udělejte seznam toho, co vás baví a čím se zbavíte nudy.

Obdivujete například výtvarné umění? Základní sada na malování se dá dnes koupit za pár stovek. Nepotřebujete žádný drahý kurz, stačí plátno, barvy a fantazie. Nemáte se čeho bát, ani se za co stydět - nechcete přeci být slavná malířka, jen se nechcete nudit. Následně můžete svá dílka vystavovat v některé z internetových galerií a třeba štěstí zapracuje a najdete si tak i partnera se stejným zájmem. To samé platí i o fotografování, tanci, vaření… o všem, na co máte chuť. Důležité je na nic nečekat a porazit nudu hned.

Pokud se do něčeho vrhnete a bude vás to bavit a naplňovat, tak to na vás potenciální partneři uvidí. I vy se poté budete cítit sebejistěji a hlavně budete moci mluvit i o něčem jiném, než jen o práci a o tom, jak vás život zklamal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám