Hlavní obsah

Nejhloupější výmluvy, proč se jeden z partnerů nechce milovat

Novinky, bok

I když je sex pro většinu lidí oblíbenou a často praktikovanou činností, někdy se prostě stane, že jeden z dvojice nemá zrovna v danou chvíli stejné "choutky" jako partner. Pokud k tomu není nijak závažný důvod, snaží se mnozí vymyslet nějakou výmluvu, která by partnerovi dostatečně "vysvětlila" momentální rozhodnutí "proč zrovna teď ne".

Nejhloupější výmluvy vašich partnerů, když se nechtějí milovatVideo: Novinky

 
Článek

Když po vzájemném milování a objímání toužíte s partnerem oba stejně náruživě, pak je situace naprosto optimální a není co řešit. Co když ale na vás partner či partnerka u večeře či televize vysílá významné pohledy (případně už započne proces svádění), z kterých je jasně čitelná touha, ale vy nejste zrovna v tom samém rozpoložení?

První, co mnohé napadne, je nějaká výmluva, proč se nám zrovna nechce. Jednoduše říct "já prostě teď nechci" totiž umí na rovinu jen málokdo. A tak jsou často partneři či partnerky svědky výmluv, které jsou bohužel často nedůvěryhodné, někdy až hloupé.

Server Health.com sestavil přehled nejpoužívanějších a zároveň nejhloupějších výmluv, které patří všeobecně mezi nejvíce používané.

Jsem příliš unavený (unavená)

Jednou z nejpoužívanějších výmluv, které se mnohdy nezakládají až tak na pravdě, je právě únava. Jistě, čas od času se stane, že jste opravdu natolik unaveni, že nemáte ani pomyšlení na nějaké skotačení v posteli, ve větším procentu případů jde ale spíše o "línou" výmluvu.

"Je vcelku samozřejmé, že jakmile člověk ulehne do postele, jeho sexuální energie se sníží a on už pak nemá takovou chuť na sex," vysvětluje klinická psycholožka Stella Resnicková.

Jak ale dodává, i s takovou situací se dá něco dělat. Podle ní jednoduše stačí, když si přes den uděláte na chvíli pauzu a oddáte se milostným fantaziím. Také pomáhá, když partnerovi či partnerce vtisknete po návratu domů vášnivý polibek na přivítanou. I to prý stačí jako nenápadná návnada na případné večerní postelové hrátky.

Nemám čas

Kdo někdy takovou výmluvu neslyšel? Ženy nemají čas, protože musí ještě vyžehlit, doprat prádlo, připravit věci dětem do školy, muži zase často neodkladně dodělávají něco do práce.

Přitom při troše ochoty se dá i v nabitém programu najít chvilka na intimní hrátky s partnerem. A pokud opravdu máte téměř každý den naplánovaný dlouho do večera, proč si také nenaplánovat čas na partnera?

"Hlavně ženy často podléhají mylnému dojmu, že nejlepší sex musí být spontánní. Pokud to jinak nejde, je dobré si čas na partnera dopředu naplánovat. Tak máte jistotu, že vám do toho nic nepřijde. I plánovaný sex má něco do sebe, je to rozhodně lepší, než se nemilovat vůbec," vysvětluje odbornice přes vztahy Trina Readová.

Bolí mě hlava 

I v případě, že někoho hlava opravdu zrovna bolí, není to podle odborníků jednoznačný důvod, proč odkládat milování s partnerem. Podle výzkumů má totiž uspokojující sex analgetické vlastnosti, neboli vás při sebemenším kladném prožitku s partnerem bolestí hlavy brzo zbaví.

"Mínění, že nás něco bolí, nebo nám není dobře, je nejjednodušší lidskou výmluvou. Bereme to jako jakýsi obranný mechanismus, proč něco nechceme udělat," uvádí Resnicková.

Jsem tlustá - nechci, abys mě viděl nahou

Že mnohé ženy nejsou zcela spokojené se svým vzhledem, není nic tak neobvyklého. Bohužel není ani nic neobvyklého, že se řada z nich domnívá, že je jejich vzhled pro partnera tím nejdůležitějším prvkem. Je tak pro ně velkým strašákem situace, že je partner opustí, až náhodou zahlédne při milování nějaká ta kila navíc nebo celulitidu.

Nejlepším řešením je nepřemýšlet o nedostatcích, ale naopak umět vyzdvihnout přednosti. Kupte si pěkné spodní prádlo, boty na vysokém podpatku a zkuste partnera překvapit. A při sexu vnímejte pocity svého těla, ne jeho vzhled.

Zrovna koukám na seriál

Byť se ve valné většině jedná o ženskou výmluvu, i občasné vypuštění z úst muže není výjimkou. V takové situaci se dá všem poradit jen jedno. Pokud o nějaký pořad rozhodně stojíte, dejte si ho raději rovnou nahrávat. Jedině pak máte jistotu, že ze sebe zbytečně neuděláte hlupáka.

Nemám na to náladu

Je vcelku známým faktem, že ženy nejsou vždy schopny "na povel" dosáhnout orgasmu, zatímco mužům dosažení erekce problém téměř nikdy nedělá, pokud se nejedná o nějaký závažný (například zdravotní) problém.

V této situaci je rada pro pány i dámy "bez nálady" stejná. Zkuste se pomalu oba svléknout do naha a jen tak si lehnout vedle sebe v posteli. Pomalu bez jakéhokoli spěchu vnímejte dech a tělo partnera vedle sebe.

"Ve většině případů blízkost partnera, jeho vůně i jeho momentální nálada působí jako jakýsi povzbuzovač, který v druhém zvýší sexuální napětí," vysvětluje Resnicková.

A pokud se ani tak partnerovi či partnerce nebude chtít, nevadí. Lepší než cokoli lámat přes koleno, v sexu to platí o to víc, je nechat situaci tak, jak je. Nátlakem či přemlouváním se často nic nevyřeší, navíc byste se výmluv na "špatnou náladu" mohli dočkat v mnohem častější frekvenci.

Reklama

Související témata:

Související články

Sex jako nejlepší dárek

Co to znamená být úžasný v posteli? Jak docílit toho nejkvalitnějšího sexuálního prožitku se svou polovičkou? Odpovědi přináší americký expert na sex...

Výběr článků

Načítám