Hlavní obsah

Které mužské zlozvyky a vlastnosti ženy nejvíc vytáčejí

Novinky, Bohumila Kunertová

Ač milujete svého partnera sebevíc, čas od času vám také dokáže pěkně lézt na nervy a vytočit vás naprosto k nepříčetnosti. Nejhorší na tom je, že důvodem bývají mnohdy malicherné příčiny, které by se často daly vyřešit i s klidnou hlavou.

Které zlozvyky ženy u mužů nejvíc vytáčíVideo: Novinky

 
Článek

Každý člověk má nějaké vlastnosti nebo zlozvyky, které někoho jiného naprosto vytáčejí. V partnerském vztahu je to stejné. Ať už jsou to nohy na stole nebo pohazování prádla na zem, každá žena jistě najde nějakou "nekalost", která jí na partnerovi vadí. A jelikož jsou mezilidské vztahy vděčným tématem pro výzkumy, bylo jen otázkou času, kdy se nějaký "aktuální" výzkum na podobné téma objeví.

Jeden takový proběhl v Británii, a to právě na téma, které by se dalo pojmenovat "Co ženy dokáže na mužích spolehlivě vytočit". Vědci ale nechtěli znát jen "klasické" prohřešky, jakými jsou například již zmiňované nohy na stole nebo nekonečné problémy se zvednutým záchodovým prkénkem, citoval server Cleo.

Výsledek byl více než zajímavý, i když v globálním měřítku nejde zas o tak netradiční situace. Přinejmenším s jednou či dvěma níže uvedenými mužskými "nedokonalostmi" se jistě ztotožní i nejedna česká žena.

Nevychází s příbuznými

Nikdy by o vašich rodičích a příbuzných za jejich zády neřekl úmyslně nic špatného, ale jak je s nimi v osobním kontaktu, skončí to vždycky hádkou? Taková vlastnost je bohužel dosti častá. I když se dušuje, že bude příště raději držet jazyk za zuby, dopadne to vždycky stejně. Začne to malým popichováním, nemístnou poznámkou a problém je na světě. Řešením pak mnohdy bývají omezené návštěvy u příbuzných, což není zrovna ideální, pokud jinak s rodinou dobře vycházíte.

Vlastnost jako taková ženy ani tolik nevytáčí, jako spíš fakt, že ji muži často zneužívají (aby se nemuseli stýkat s příbuznými) nebo ani nemají snahu danou situaci nějak řešit.

Nechává ostříhané nehty na stole

Na stříhání nehtů není nic neobvyklého, koneckonců dělá to přeci občas každý. Když ale najdete druhý den ráno na kraji stolku v lepším případě ubrousek se zbytky nehtů, v horším případě pouze nehty samotné, už to tak normální není, někomu to může připadat i dost nechutné. Když se pak ještě náhodou povede někomu ony zbytky ze stolu shodit na zem, je bouřka na spadnutí.

Maminčin mazánek

Partnerský vztah je nejen o lásce a přitažlivosti, ale také o vzájemné důvěře, pochopení i volnosti. Bohužel některé vztahy více než partnerské připomínají vztahy rodinné. Jsou totiž muži, kteří i v dospělosti přímo či skrytě vyžadují, aby se o ně někdo staral, tak jako to dělávala jejich matka, když byli malí.

Vyhovuje jim, když jim partnerka vše připraví, nakoupí potřebné věci, v případě nouze něco vyřídí na úřadě. Takový partner se mnohdy chová jako velké dítě, o které je třeba se neustále starat. Není divu, že uvedenou situaci málokterá žena dlouhodobě dovede snášet. Počáteční výtky na adresu partnera často v nejednom případě vyústí v rozchod.

Používá váš zubní kartáček 

Společných věcí mohou mít partneři mnoho (společný účet, záliby, společné auto...), zubní kartáček by k nim ale patřit neměl. Rozhodně není tak drahou záležitostí, aby nemohl mít každý z dvojice svůj vlastní, a navíc je to nehygienické. Pokud máte oba svůj vlastní, a partner stále používá ten, který mu zrovna přijde pod ruku, je možná na čase podívat se podrobně na jeho hygienické návyky. Reálně totiž hrozí, že se takových "zdravotních" prohřešků objeví časem víc.

Za volantem se chová jako malý kluk nebo závodník

V práci i doma se chová jako dospělý chlap, ale jak usedne za volant svého čtyřkolového miláčka, stává se z něj malý nadšený kluk, nebo naopak zběsilý závodník? I taková situace není nijak výjimečná, ba spíš naopak. Muži jednoduše auta milují a svůj vztah k nim dávají velmi často najevo, a to i přesto, že vědí, že to ženy příliš nezajímá.

Takže až zas bude už po stopadesáté vyprávět, jak je jeho nové auto úžasné, protože umí to a to, nebo bude na dálnici předvádět, jak skvěle umí zrychlit z nuly na sto, nebo drží i v ostrých zatáčkách stopu, zkuste se zhluboka nadechnout a vydržet to. Nic jiného se ani dělat nedá. Hlavně se nezačněte hádat. V nejhorším případě by to také mohlo být to poslední, co byste s partnerem udělali.

"Odkládá" špinavé prádlo na zem (jedna z nejčastějších výtek)

V případě malých dětí lze ještě pohazování špinavého prádla na zem trochu tolerovat, i když i u nich by se mělo začít včas s vysvětlením, proč by se to nemělo dělat. Když to ale dělá dospělý muž, a ještě způsobem, že se každý kus šatstva válí v jiné části bytu, je to už na pováženou. I tady by se dalo možná najít příhodné řešení. Zkuste dát koš na špinavé prádlo někam blízko místa, kde partner svoje svršky nechává nejčastěji (např. malý koš na prádlo v ložnici).

Foto: Profimedia.cz

Také neustále chodíte po bytě, a sbíráte špinavé oblečení, které vašemu partnerovi náhodou někde upadlo?

Bývá bezdůvodně nevrlý

Která žena by to aspoň jednou nepoznala. Chce si s partnerem povídat nebo mu sdělit něco zajímavého, ale místo pohodové konverzace se dočká jen nepříjemných jednoslovných odpovědí či nepříjemných narážek. Je pravda, že ne vždy má každý náladu na konverzaci, ale nemusí se to řešit nepříjemným chováním. V takovém případě to většinou totiž skončí hádkou.

Nepomáhá s vařením 

Abychom muže jen nehanili, je třeba přiznat, že v dnešní době už vaří doma i nejeden muž. A to nejen dobrovolně, ale i dobře. Pokud ale má žena doma zrovna opačný typ, je to mnohdy k uzoufání. Místo, aby si udělal něco sám, když má velký hlad a nechce se mu čekat, tak raději sedí znuděně u stolu a situaci "zpříjemňuje" narážkami typu "Kdy už to bude hotové, já mám děsný hlad" apod.

Neustále kritizuje váš způsob řízení

Doby, kdy bylo nemyslitelné, aby ženy řídily auto, jsou naštěstí už dávno pryč. Nejedna dáma se tak může cítit více svobodně, když se doveze svým autíčkem, kam je potřeba. Běda ale, když s ní jede partner. Neustále jí připomíná, jak moc brzo nebo naopak pozdě řadí, proč jede pořád jen v pravém pruhu, že dává pozdě blinkr, a tak by se dalo pokračovat dál a dál.

Foto: Profimedia.cz

Mnozí muži mají pocit, že žena nemůže být lepší v řízení auta. Proto si často neodpustí pichlavé poznámky, co všechno by mohla žena dělat při řízení lépe.

Nechcete-li si vypěstovat žaludeční vředy a docela si znechutit jízdu autem, máte-li možnost, neberte partnera do auta. Případně mu jemně naznačte, že jemu by stejná situace nebyla také vůbec příjemná.

Oddaný sportovní fanoušek

Když má někdo nějakou zálibu, je to jistě chvályhodné, ale nic se nemá přehánět. Je-li muž oddaným fotbalovým či hokejovým nadšencem, kterému nemůže uniknout ani jeden zápas v televizi, není se čemu divit, že to ženu nebude dlouho bavit. V takovém případě je jediná možná rada. Chcete-li trávit chvíle s partnerem zrovna v době, kdy se odehrává nějaké utkání, zkuste mu ho nahrát. Rozhodně mu ale nevypínejte televizi ve snaze zaujmout jeho pozornost. Uričtě by to nedopadlo podle vašich představ.

Chodí zarostlý a neupravený

Co žena, to jiný vkus ohledně vzhledu mužské tváře. Jedna by byla ráda, aby partner chodil každý den hladce oholený, jinou naopak na muži přitahuje několikadenní strniště. Jen málokterá by ale asi chtěla, aby její partner chodil neupravený, s kruhy pod očima a vousem, který by mohl směle konkurovat i Rumcajsovi. Stejně jako mají muži rádi ženy, které o sebe dbají, mají i ženy rády "udržované" muže.

Je líný 

Chtěla byste někam s partnerem vyrazit (na procházku, do kina, na výlet), ale jemu se nechce a nejraději by byl doma? Opakuje neustále, že se mu nechce nic dělat, že je unavený z práce? Zkuste ho nalákat na něco, co má rád, většinou to alespoň trochu zabere. A pokud ani to nepomůže, jděte ven s někým jiným. Nikde přeci není psáno, že musíte všechen svůj volný čas trávit jen s partnerem.

Údržba a užívání toalety

Muži, ženy a společná toaleta. Na toto téma vzniká v nejedné domácnosti mnoho svárů. Některým ženám vadí, že muž po užití toalety nedá prkénko dolů, jak to ona vyžaduje, v horším případě neudržuje toaletu v čistém stavu. V extrémních případech pak také bývá příčinou hádek situace, kdy jde muž na toaletu vykonat malou potřebu a nezavře za sebou dveře.

Muž doma nesklapuje záchodové prkénko? Mrkněte na video na stream.cz a zkuste, rady, jak tuto situaci vyřešit jednou pro vždy.

Hlasité říhání 

Dalo by se říct, "že jedno říhnutí je lepší než deset doktorů", pokud ale někdo říhá hlasitě a stále, není to rozhodně nic příjemného a také se to rozhodně nedá zařadit mezi projevy slušného chování.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se zbavit zlozvyků, jež pohoršují okolí

Možná to taky znáte. Jakmile jste nervózní, úzkostní, vzteklí či znudění, začnete bezděčně dělat věci, které si sami nedokážete vysvětlit. Jedná se o tzv....

Výběr článků

Načítám