Hlavní obsah

Třetina Čechů přiznává nevěru, ve skutečnosti je číslo mnohem vyšší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi jsou vůči nevěře mnohdy velmi benevolentní. Alespoň to potvrzuje průzkum společnosti SANEP. Přestože se více jak třetina přiznala k nevěře, nelze brát toto číslo za konečné. Více jak pětina naší populace totiž nepovažuje za nevěru flirt nebo líbání, každý desátý Čech ani sex na jednu noc či sex po telefonu, sex se svým ex-partnerem, orální, skupinový či lesbický sex.

Foto: Profimedia.cz

Češi jsou vůči nevěře velmi benevolentní.

Článek

Pro tři pětiny populace naopak představuje nevěra nejhorší možné partnerské provinění, které by téměř nadpoloviční většina z nich nedokázala odpustit. Polovina populace si navíc myslí, že odpuštěná nevěra bude i nadále zdrojem problémů v partnerském životě. Nevěru jako důvod rozvodu či rozchodu pak přiznává téměř pětina populace.

Zajímavé je i zjištění, že šest procent dotázaných přiznalo nevěru s nejlepším přítelem či přítelkyní svého partnera a téměř tři procenta Čechů pak byla nevěrná se svým nadřízeným.

I přes obavy téměř třetiny Čechů z možné partnerské nevěry více jak dvě třetiny veřejnosti zastávají názor, že může existovat vztah, kde si jsou oba z partnerů absolutně věrní.

Anketa

Jste partnerovi absolutně věrní?
Ano
66,5 %
Ne
33,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19658 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Virtuální vztahy lze považovat za nevěru

Nalézt hranici mezi nevinností a hříchem je těžké zvláště pak u virtuálních vztahů. Díky nejmodernější technice se tak stále více lidí ocitá na tenkém ledě....

Výběr článků

Načítám