Hlavní obsah

Nejvíce sexuálních partnerek mají narcisti, machiavelisti a psychopati

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy sice chtějí žít v domácnosti s hodným mužem, stejně ochotně ho ale podvedou se sexy grázlem. Podle celé řady studií jsou totiž hodní kluci dobrými partnery, ale sexuálně přitažlivější jsou pro ženy grázlové, kteří vykazují známky sebestřednosti, impulzivity, protisociálního chování, psychopatie, využívání a sobeckosti.

Foto: Profimedia.cz

Typickým představitelem takového muže je James Bond.

Článek

Profesor psychologie Peter Jonason zjistil, že muži vykazující vysokou míru v tzv. temné triádě – narcisismu, machiavelismu a psychopatii – mají více sexuálních partnerek a holdují krátkým vztahům. Typickým představitelem takového muže je James Bond. „Je jasně nepříjemný, velmi extrovertní a má rád dvě věci – zabíjení lidí a sex s novými ženami,“ tvrdí profesor Jonason s tím, že Bondové reálného světa na poli svádění vedou.

Foto: Profimedia.cz

Sophie Marceau jako bondgirl Pierce Brosnana

Souhlasí s ním profesor David Schmitt z Bradley University v Illinois, jenž došel analýzou sexuálního života a psychických vlastností pětatřiceti tisíc osob ze sedmapadesáti zemí světa ke stejnému závěru.

„Je to univerzální jev napříč všemi kulturami, muži s vysokým skórem v temné triádě jsou velmi aktivní v krátkodobých vztazích. Mnohem raději se pokoušejí svést něčí partnery a jsou v tom velmi úspěšní,“ tvrdí profesor Schmitt.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám