Hlavní obsah

Nejšílenější fobie spjaté s láskou a sexem

Novinky, Dana Sokolová

Láska a sex nemusí přinášet pouze potěšení. Existují skupiny jedinců, pro něž mohou být některé momenty při milování přímo zakázané a mohou u nich vyvolat panický záchvat strachu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejšílenějších fobií, se kterými se při svých postelových hrátkách můžete setkat.

Foto: Profimedia.cz

Záchvat strachu může některé popadnout i při intimních chvilkách.

Článek

Amorafobie - panický strach z lásky. Možná se vám to taky stalo, zatoužili jste po atraktivním protějšku, se kterým jste poté prožili ten nejúžasnější sex v životě. Vaše láska vzplanula, zatímco ten druhý o vztahu jako takovém nechtěl vůbec slyšet. I v tomto případě se může jednat o člověka s panickou hrůzou z lásky a zamilovanosti.

Metrofobie - panický strach z poezie. Stačí jediný verš a máte po postelových radovánkách. Snažit se poté můžete, jak chcete, s dotyčným obvykle už ničeho nedosáhnete.

Xocolatofobie - panický strach z čokolády. Čokoláda je pro většinu z nás tím nejlepším afrodiziakem, nicméně u takto nemocného jedince vyvolá pravý opak. Zapomeňte tedy na všechny bonboniéry, horké čokolády či smyslnou čokoládovou masáž. Vše je u těchto lidí maximálně zakázané.

Erytrofobie - panický strach z červenání. Stačí sebemenší zarudnutí pleti a dotyčného může popadnout panický záchvat strachu. Obvykle tato fobie souvisí s přehnanou stydlivostí a velmi nízkým sebevědomím. Proto se u těchto lidí doporučuje omezit sexuální předehru na minimum a jít tzv. rychle na věc. Jedině tak budete oba dva schopni uspokojení.

Fobie z nehtů: dlouhé nehty mohou připomínat ptačí zobákVideo: Novinky

Filemafobie - chorobný strach z líbání. Přestože pro mnohé lidi je samotné líbání mnohem víc uspokojující než sex samotný, existuje i pravý opak lidí, se kterými líbání jako takové nikdy ani nezkusíte.

Antrofobie - chorobný strach z květin. Potěšit milou květinou se tak nemusí vůbec vyplatit. Odborníci varují především před červenou růží, ta prý způsobuje největší problémy.

Hafefobie - nebo také aphenphosmfobie - panický strach z přímých doteků. Milování s nimi je tedy téměř nemožné, jelikož tento člověk doslova nesnáší, aby se někdo cizí dotkl jeho kůže.

Keriofobie - chorobný strach ze svíček. Zapomeňte tedy na romantickou atmosféru, jejíž součástí bývá zapálená svíčka. Jinak nemocného popadne v lepším případě obrovská bolest hlavy a vy budete mít nejen po romantice, ale úplně po všem.

Ornitofobie - strach z ptáků a apifobie - strach z vosího bodnutí - Při obou fobiích je lepší zapomenout na sex v přírodě či při otevřeném oknu. Následky tohoto neuváženého kroku by mohly být skutečně katastrofální.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám