Hlavní obsah

Hvězdám už právníci k rozvodu nestačí. Potřebují poradce

Právo, Vladimír Plesník

Jakmile Heidi Klumová (38) a Seal (48) vstoupili do jeho honosné kanceláře na nejlepší adrese v newyorském Manhattanu, Matthew Sinclair věděl, která bije. Německá topmodelka a britský zpěvák ho vyhledali, aby nadcházející rozpad jejich manželství bolel co nejméně - je, jejich děti i jejich obchodní zájmy.

Foto: Profimedia.cz

Heidi po boku manžela Seala zářila štěstím.

Článek

Dvojice se vrátila z dovolené na Mallorce. On ji prožil po klubech, ona až okázalou péčí o děti, napsal tehdy britský list Daily Mirror.

Foto: Reuters

Jedna z mála fotografií Matthewa Sinclaira.

Sinclaira (44) přitom nečekala procházka růžovým sadem. Klumová a Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel se totiž těšili pověsti jednoho z nejstabilnějších párů ve svérázném a náročném světě celebrit. Skandály se na ně nelepily.

Snímky rozesmáté vysoké blondýny a spokojeného urostlého černocha s potomky Henrym (6), Johanem (5), Lou (2) a dcerou Helene (7) řečenou Leni, kterou si Heidi do manželství přivedla z předchozího vztahu s vládcem F1 Flaviem Briatorem (61), nechyběly v žádném společenském časopise či serveru.

Už nechodí ve svatebních šlépějích

Při každém výročí svatby - brali se v květnu 2005 na pláži v Mexiku - opakovali své sliby a snažili se doslova kráčet ve svých tehdejších šlépějích v písku.

Když Heidi krátce po narození druhého syna vyšla při přehlídce spodního prádla na molo s diamantovým podvazkem a Seal jí poprvé veřejně vysekl poklonu dojímavou písní plnou něžných slůvek, její kolegyně v zákulisí plakaly dojetím.

Foto: Reuters

Heidi a Seal loni v únoru při udílení cen Grammy v Los Angeles ještě tvořili šťastnou dvojici.

A najednou konec! Německý tisk naznačoval, že jinak uvážlivý, spíš introvertní držitel dvou Grammy občas propadal záchvatům vzteku a že jen obtížně rozdýchával, že Heidi vydělá za rok víc než on za celou kariéru. Britský bulvár, který nikdy netrpěl přehnanou náklonností k čemukoli německému, nezůstával pozadu.

„Vodila ho jako psíka. Několikrát se vrátil domů a ona ho k jeho nelibosti postavila před hotovou věc: Milej zlatej, teď jdeme fotit pro časopis XY,“ žaloval Daily Mail.

A to je přesně chvíle, kdy kartami musí zamíchat Sinclair. „Mým úkolem je zabránit škodám, nebo je úplně vymýtit,“ prozradil na sebe listu The Boston Globe v jediném rozhovoru, který kdy poskytl, muž, jenž se velice úspěšně živí jako rozvodový poradce. Pozor - neplést si s rozvodovým právníkem! S majetkovým vypořádáním, dohodou o péči o děti či výši alimentů nemá nic společného.

Sinclair připravuje mediální výstupy, režíruje veřejná prohlášení, „pouští“ informace médiím a jiné naopak usilovně popírá. Za jediného předpokladu: že s jeho angažmá souhlasí oba dotyční.

Madonna jako vzor, McCartney může litovat

Nejen odborníci za jeho „majstrštyk“ považují brilantní zvládnutí krachu manželství popové legendy Madonny (53) a britského režiséra Guye Ritchieho (43) v létě roku 2008. „Naprosto čistá, s chirurgickou přesností provedená operace. Odehrála se v tichosti, a než se zkoprnělá média vzpamatovala, bylo už po všem a bulvár se štval za jinými trháky,“ chválila ho Marsha Lewisová, která sleduje společenské dění pro britský nedělník The Observer.

Foto: Reuters

Madonna a Guy Ritchie rozvod příliš neustáli. Zatímco Guy si našel o něco mladší ženu, Madonna opět sáhla po výrazně mladším partnerovi.

Spokojeností se podle zasvěcených zdrojů netajila především Madonna. V úsporných, na lékárnických vahách odměřovaných prohlášeních zaniklo, že Ritchie od ní odešel - a ne opačně. „Najednou byla k bulváru upejpavá. Obávala se, že se stane na měsíce jeho terčem, že se jí bude vysmívat. K ničemu takovému nedošlo,“ připomíná Lewisová.

Přátelé Paula McCartneyho (69) si naopak sypou popel na hlavu. Kdyby se jeho rozvodu s Heather Millsovou (44) ujal někdo jako Sinclair, exbeatle by nejspíš zůstal ušetřen nechutného praní špinavého prádla. „Měli jsme na něho víc tlačit. Pořád opakoval, že to zvládne sám. Pak celý svět pozoroval, jak se mu to vymklo z rukou,“ podotkl jeden z kamarádů.

Do médií unikly informace o tom, že zakladatel skupiny The Beatles manželku bil, ničil ho alkohol nebo že ona ho půl roku podváděla s filmovým novinářem Timem Steelem.

McCartney po prvních dvou dnech stání u soudu v únoru 2008 vyčinil svému týmu právníků za to, že podcenili houževnatost a nenasytnost Millsové, s níž žil od roku 2002 do roku 2006. „Nechci se s ní už vidět, natož se ještě další dny handrkovat,“ řekl jim. Nakonec jí zaplatil odstupné 24,3 miliónu liber (735 mil. korun). Podle detailů rozvodového rozsudku McCartney nabídl Millsové 15 miliónů liber, ale ona původně požadovala 125 miliónů.

Foto: Reuters

Paul McCartney a Heather Millsová v sedmém měsíci těhotenství v září 2003 v Londýně.

Číslo telefonu tají

Sinclairovo telefonní číslo není v žádném seznamu. Neukazuje se na večírcích, neohromuje bohatstvím. Jen málokdo tuší, jak vlastně vypadá.

A především mlčí. Ani ti nejvynalézavější reportéři z něho nic nevymámí - jejich snaha je marná. Co se doma upeče, to zůstane pod pokličkou - tak zní přikázání číslo jedna, bez jehož dodržování by mohl zavřít krám.

„Nepotřebuji shánět klienty. Oni chodí za mnou. A pokud mě zaujmou, kývnu,“ svěřil se.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak překonat manželské krize

Partnerské krize podle psychologů z manželských poraden přicházejí v několika opakujících se schématech: narození prvního dítěte, partnerská nevěra, návrat...

Výběr článků

Načítám