Hlavní obsah

Číňané začali k Valentýnovi vyrábět stylové, bezpečnější kondomy

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Číny přichází pomalu, ale jistě sexuální revoluce a tamní firmy se na tuto skutečnost snaží včas připravit. Ne náhodou se právě na Valentýna na trhu objevily nové stylové a zároveň bezpečnější kondomy. Podle výrobce zaujmou především ženy již v obchodě svým elegantním obalem.

Číňané začali k Valentýnovi vyrábět stylové, bezpečnější kondomyVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Podle tamějších průzkumů totiž v Číně kupují kondomy především ženy. A proto i nejnovější kondomy jsou přizpůsobené právě jim.

"Používáme vodou ředitelné oleje s mírně kyselým ph, což přispívá k udržení acidobazické rovnováhy v pochvě ženy. Tím se naše kondomy nejvíce odlišují od těch konkurenčních," vysvětluje výkonný ředitel firmy Safedom Fu Qiang.

Nové kondomy navíc zabraňují přenosu mikrovirů hepatitidy B, a to i takovým, jež mají v průměru pouhých 40 nanometrů, což konkurenční kondomy od Durexu či Okomoto nedokážou.

Jedinou vadou těchto kondomů je jejich poněkud vyšší cena, která se v Číně pohybuje okolo 22  jüanů (cca 66 Kč). Velmi brzy budou tyto kondomy k zakoupení i v Evropě.

Reklama

Související témata:

Související články

Papež je pro kondomy, ale ne jako antikoncepci

Kongregace pro doktrínu víry vysvětlila slova papeže Benedikta XVI., který doporučil v určitých případech užívání kondomu s tím, že omezují riziko nákazou...

Výběr článků

Načítám