Hlavní obsah

Nejlepší čas pro sex je v půl osmé ráno, lidé jsou nejvýkonnější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Milujete sex, ale večer vám na něj již nezbývá tolik energie? Není divu. Podle britských sexuologů je totiž nejoptimálnější doba pro sex v půl osmé ráno, kdy v těle pulzuje vysoká hladina pohlavních hormonů a také adrenalin potřebný pro správnou výkonnost. Člověk je v ten moment nejvýkonnější a také si sex nejlépe užije.

Foto: Profimedia.cz

V 7:30 ráno dosáhne nejvíce lidí orgasmu a počne nejvíce dětí.

Článek

„Oba partneři jsou odpočatí se zvýšenou citlivostí všech smyslů. Když se zrovna probouzíte, vaše tělo sexuálně lépe reaguje,“ tvrdí sexuoložka Suzie Haymanová z Londýna.

Její teorii podporují také výzkumy z Itálie, kde zjistili, že v 7:30 ráno dosáhne nejvíce lidí orgasmu a počne nejvíce dětí. Sex po ránu prospívá zvláště ženám, které mají večer problém s dosažením orgasmu.

Ovšem je potřeba vzít v potaz, že 7:30 asi nebude ideálním časem pro Čechy. Italové i Britové totiž vstávají později a později než Češi chodí i do práce. Pracovní den těchto národů začíná v osm či devět hodin, zatímco Češi by museli souložit v práci, neboť většina z nich chodí na šestou či na sedmou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám