Hlavní obsah

Lidé jsou mnohem sobečtější, více ženy než muži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Kdo může s čistým svědomím říct, že pokaždé myslí více na druhé než na sebe? Bohužel takových lidí je stále méně. Podíváme-li se kolem sebe, je okolo plno jedinců, kteří spíše pomlouvají, nejsou ochotni pomáhat například charitě, neoplácí vstřícná gesta, a tak bychom mohli pokračovat dál a dál. Podle zjištění je mezi takovými lidmi mnohem více žen.

Foto: Profimedia.cz

Ať chceme nebo ne, pomluvy vládnou našim životům. Tvoří až 80 procent naší běžné komunikace.

Článek

Podle průzkumu vybírá večeři 55 procent žen bez ochoty nechat o typu jídla rozhodovat také své partnery. Muži mnohem častěji než ony dávají drobné bezdomovcům a pomáhají důchodkyním do schodů či s nákupem.

Muži ale nejsou žádní svatouškové, lidé jsou sobečtí obecně. Z průzkumu mezinárodní organizace Original Volunteers vyplynulo, že třetina lidí lže v práci, aby si šplhla, čtyřicet procent lidí nevystojí dlouho své příbuzné. Čtvrtina mužů nepomohla kamarádovi ve velké finanční tísni a pětina mužů neoplatila kolegům rundu v hospodě, ačkoli jejich objednávku zkonzumovala. Polovina lidí se dopustí sobeckosti minimálně dvakrát denně.

„Je nešťastné vidět, jak velká část lidí považuje sebe samé za sobce. Všichni se samozřejmě dopouštíme někdy něčeho sobeckého, ale tohle jen dokazuje, že sobeckost se v posledních letech značně rozšířila,“ komentovala výsledky Caroline Revellová ze společnosti Original Volunteers.

Reklama

Výběr článků

Načítám