Hlavní obsah

Jak se při seznámení chovat k ženě, aby neodolala

Novinky, bok

Při prvotním seznámení muže a ženy hraje vždy nejdůležitější roli první dojem. Je tedy dobré, aby muž při první schůzce či seznámení dodržoval jistá pravidla, která zvýší jeho šance u opačného pohlaví. Dobrý vzhled je sice důležitou, ale ne jedinou předností.

Foto: Profimedia.cz

Konverzace je prvním důležitým bodem k seznámení. Chce-li být muž co nejvíce úspěšný, měl by dodržovat několik jednoduchých pravidel.

Článek

Přiznejme si to na rovinu. Alespoň trošku slušný vzhled je důležitý u každého muže, jinak by si ho mnohé ženy jednoduše nevšimly. Pokud první krok zabere, je částečně vyhráno. Ale pozor, i když je třeba dbát na zevnějšek, je zde řada dalších a neméně důležitých komunikačních aspektů, podle kterých ženy muže následně posuzují.

Čím více z uvedených pravidel si muži "osvojí", o to větší šance budou mít nejen při samotném seznamování, ale i při případném rozvíjení milostného vztahu, uvádí server AskMen.

Hloubka hlasu

Základní nastavení hlasu je dáno fyzickými vlastnostmi hrtanu, které jsou ovlivněny množstvím testosteronu v těle. Čím hlubší hlas muž má, tím více přitažlivý pro ženu je. Z vědeckého hlediska působí muži s hlubokým hlasem mnohem více sebevědomě a také mají podle statistik prokazatelně více potomků.

Pokud takovým hlasem zrovna neoplýváte, pokuste se vyhýbat náročnějším slovním výkladům, mluvte v klidu, pomaleji, bez nárazových emočních projevů. Váš hlas tak bude znít o něco hlouběji.

Stůjte rovně

Chcete-li opravdu udělat pozitivní první dojem, je důležité dbát i na postoj. Budete-li se krčit, automaticky budete působit méně sebevědomě a také méně přitažlivě. Při přímém rovném postoji naopak budete vypadat větší, a také o to více dominantní. Při komunikaci se držte otevřených gest, která vám rozhodně dodají víc na důležitosti, než ruce složené v klíně a nejistý úsměv.

Bohatá slovní zásoba

Není zrovna nutné umět veškeré výrazové slovníky nazpaměť, ale pokud budete při komunikaci měnit slovní výrazovost a vyvarujete se opakování stále stejných frází, zaujmete mnohem víc. Pozor ale, abyste svou snahou nepřestřelili a nepoužívali výrazy, které se do kontextu nebudou hodit nebo kterým dokonce ani vy sami nebudete rozumět. Seznamovací schůzka by se tak mohla brzy stát tou poslední.

Projevte svůj smysl pro humor

Nebojte se projevit svůj smysl pro humor. Mnohé ženy mají rády humor, a pokud je dokážete rozesmát, máte na svém kontě velké plus. Ale pozor na cílené vtipy na adresu jiných lidí, zejména těch méně šťastných nebo zdravotně znevýhodněných. Taková situace by naopak mohla skončit velkým fiaskem.

Prozraďte jí své cíle

Každý má svá přání a cíle, kterých by chtěl dosáhnout. Nebojte se o ně podělit. Vaše ambice a snaha něčeho dosáhnout mnohé ženě zaimponují. Dejte jí najevo, že i ona může být součástí vašich snů a cílů, že ji považujete za rovnocenného partnera.

Svěřte se s něčím osobním

Svěřování se s osobními problémy či trampotami nepatří zrovna k situacím, které by mnozí milovali. Pokud ale vztah s potenciální partnerkou postupuje tím správným směrem, nebojte se takového kroku. Svěřením se se svými problémy budete vzájemně budovat nejen samotný vztah, ale i důvěru, která je neméně důležitá. Ženě navíc polichotí, že je to právě ona, které jste se se svým soukromým tajemstvím svěřil.

Naslouchejte jí

Byť to mnozí z mužů neradi uslyší, umět naslouchat ženě je také jedním z faktorů, jak si vybudovat a i udržet nový vztah. Nepokoušejte se hned všechno rychle vyřešit, někdy jen zastavte a vyslechněte si její problémy nebo připomínky. Vaše hodnota coby partnera tak velmi vzroste.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám