Hlavní obsah

Mladí muži myslí na jídlo stejně často jako na sex

Columbus

Na zjištění, že ženy myslí na sex méně než muži není nic novátorského. Vědci ale našli samotnou podstatu svého tvrzení. Podle nich to souvisí především s tím, že u žen je myšlení na vlastní základní biologické potřeby výchovou od malička potlačováno a je u nich podporováno myšlení týkající se altruistického chování. Muži tak snáze naplňují své základní biologické potřeby a častěji na ně myslí.

Foto: Profimedia.cz

Někteří muži upřednostňují jídlo před sexem.

Článek

Průměrný muž myslí na sex jen asi dvacetkrát denně či ještě méně. Původní tvrzení o tom, že muž myslí na sex každých sedm sekund, není pravdivé. Lidé myslící na sex nejčastěji jsou ale těmi, kteří jsou velmi srovnaní se sexualitou, netrpí žádnými předsudky, studem či výchovou vštípenými špatnými pocity s ohledem na morálku.

„Kdyby muž měl myslet na sex každých sedm sekund, musel by na něj pomyslet v bdělém stavu osm tisíckrát denně, což je nepravděpodobné. Mladí muži navíc myslí třeba i na jídlo stejně často jako na sex,“ tvrdí autoři studie z Ohio State University.

Zatímco mladí muži myslí na sex zhruba dvacetkrát denně, mladé ženy asi desetkrát. Na jídlo myslí muži osmnáctkrát denně a na spánek jedenáctkrát denně. Ženy asi jen patnáctkrát a osmkrát.

„Pokud chcete o druhém člověku zjistit, jak často myslí na sex, zjistěte, jak sám vnímá svou sexualitu. Je jedno, zda je to muž či žena,“ tvrdí profesorka psychologie Terri Fisherová z Ohio State University.

Reklama

Související témata:

Související články

Co dělat, když milování bolí

Sex patří k těm nejpříjemnějším stránkám života, ale jsou okamžiky, kdy i milování může bolet. Mezi nejčastější příčiny patří záněty v oblasti malé pánve nebo...

Sex u žen ztrácí na atraktivnosti

Ženy berou sex stále častěji jako povinnost, než aktivitu, na kterou se těší a která je skutečně maximálně uspokojuje, varují vědci. Podle nich je situace...

Výběr článků

Načítám