Hlavní obsah

Dětem nejvíce nahánějí strach školní povinnosti

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Rodiče se domnívají, že by se jejich ratolesti měly nejvíce obávat sexu, drog a šikany. Nové průzkumy ale ukázaly, že dětem daleko více nahánějí strach školní úlohy, zkoušky a možný nedostatek peněz.

Článek

Vyplývá to z čerstvého anglického průzkumu, jemuž bylo podrobeno sto padesát teenagerů ve věku od jedenácti do šestnácti let.

Pro 82 procent dotázaných je obrovským strašákem školní zkoušení, o pět procent méně dětí se bojí sporů s kamarády a se spolužáky. Nejvíce se však školáci obávají velkého množství domácích úkolů (73%).

Hlasujte v anketě pod článkem:
Jaký je podle vás největší strašák dětí?

Na dalších příčkách pomyslného žebříčku strachu se umístily obavy ze zdravotních problémů a přepadení.

Strach souvisí s penězi

Jen zhruba polovina dětí se cítí být ohrožena drogami nebo cigaretami, stejný počet se obává šikanování a dvaačtyřicet procent dospívajících chlapců a dívek přiznává, že jsou špatní z toho, že nemají přítele nebo přítelkyni.

Odborníci však zároveň zjistili, že dětský strach souvisí s finančním zabezpečením rodiny. Zatímco děti ze slabších sociálních vrstev se obávají tyranie, drog a nechtěného otěhotnění, potomci movitějších rodičů se strachují ze školy a z možného nedostatku peněz.  

Anketa

Jaký je podle vás největší strašák dětí?
Drogy a další návykové látky
10,8 %
Sex
10,7 %
Školní úlohy
10,8 %
Vztahy s kamarády
11,3 %
Obavy o peníze
12,1 %
Zkoušení ve škole
29,3 %
Šikana
15 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 627 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Nástup do školy změní život celé rodiny

Se zahájením školní docházky vstoupí škola do života celé rodiny a stane se součástí jejího života na velmi dlouhou dobu. První prvňáčkovy výsledky...

Dětskou lež nesmíme podceňovat

Mezi nežádoucí tendence chování, které se mohou vyskytnout již v předškolním věku, patří lež. Na lidovém rčení "Kdo lže, ten i krade" je skutečně trochu...

Výběr článků

Načítám