Hlavní obsah

Nejčastěji předstírají vyvrcholení ženy, jež podezřívají muže z nevěry

Dámy, předstíráte někdy orgasmus? Jestli ano, tak se pořádně zamyslete nad tím, jestli plně důvěřujete svému partnerovi. Z nového výzkumu totiž vyplývá, že ženy, které si nejsou příliš jisté věrností svého partnera, obvykle orgasmus pouze předstírají.

Foto: Profimedia.cz

Ženy, které si nejsou příliš jisté věrností svého partnera, s největší pravděpodobností předstírají orgasmus.

Článek

„Jde o první výzkum, který srovnává podezření z nevěry a předstírání orgasmu,“ tvrdí výzkumník Farnaz Kaighobadi, postgraduální pracovník Centra pro HIV na Columbia University.

„Podezření z nevěry není jediný důvod, proč ženy předstírají orgasmy. Většinu času ho ženy používají jako nástroj k posílení partnerského vztahu,“ cituje server Live Science. "Někdy mohou ženy předstírat orgasmus jen jako ukázku lásky a péče o svého partnera."

Studie se zúčastnilo 453 heterosexuálních žen ve věku od osmnácti do čtyřiceti šesti let, které byly nejméně šest měsíců ve vztahu. Většina dotazovaných byla z vysoké školy na Floridě.

Více než polovina žen předstírá orgasmus

„Výzkumy z oblasti ženského orgasmu jsou poměrně vzácné,“ tvrdí Kaighobadi. Zmiňovaná studie používala otevřené otázky týkající se sexuálního chování žen, z čehož polovina dotazovaných uvedla, že v některém bodě svého života předstírala orgasmus. (Pro srovnání, vyvrcholení předstírá asi 25 % mužů.)

Průzkum shromažďoval informace také o dynamičnosti vztahu a sexuálním chování dotazovaných. Několik otázek se týkalo i partnerovy nevěry. Zda už někdy nevěrný byl a jaká je pravděpodobnost, že v budoucnu nevěrný bude.

Asi 54 % žen ve studii uvedlo, že alespoň jednou v životě předstíraly orgasmus. U této skupiny bylo také zjištěno, že mají větší pochybnosti o partnerově věrnosti, než ženy, které orgasmus nikdy nepředstíraly.

"Jedním z nejčastějších důvodů k předstírání orgasmu je podle mnoha studií právě snaha udržet partnerův zájem o vztah, nebo zabránit nevěře,“ řekl Kaighobadi. A proč si ženy myslí, že to na muže platí? Protože takhle vlastně hladí partnerovo ego a nic nepotěší chlapa tak, jako pocit, že je v posteli nepřekonatelný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám