Hlavní obsah

Sex u žen ztrácí na atraktivnosti

Novinky, das

Ženy berou sex stále častěji jako povinnost, než aktivitu, na kterou se těší a která je skutečně maximálně uspokojuje, varují vědci. Podle nich je situace skutečně alarmující, protože sex na lidské zdraví působí skutečně blahodárně a je velká škoda, že se ho některé ženy dobrovolně vzdávají.

Foto: Profimedia.cz

Příznivé účinky sexu na celkové zdraví si uvědomuje stále menší procento žen.

Článek

Znepokojující výsledky potvrzuje i nejnovější průzkum sexuálního zdraví, který provedl časopis Healthy Women a kterého se zúčastnilo 1031 žen ve věku 18 a více let.

Z výsledků vyplývá, že i když až 51 % žen věří, že pro dobré sexuální zdraví je vhodné mít sex několikrát týdně, jen 30 % procent z nich se se svým partnerem miluje tak často. Většina žen má sex maximálně jednou týdně, nebo dokonce ještě méně často.

Bohužel příznivé účinky sexu na celkové zdraví si uvědomuje stále méně žen. "Aktivní sexuální život snižuje stres, posiluje svaly pánevního dna, zvyšuje funkci imunitního systému a spaluje kalorie," potvrzuje výkonná ředitelka Healthy Woman Elizabeth Battaglinová.

Sex si ženy neužívají

Výzkum bohužel upozornil také na stále se zvyšující procento žen, které mají sex pouze z povinnosti. Na sex se tedy netěší a plně si ho neužívají.

"Den má pouze 24 hodin a na sex tedy není dostatek času. Navíc neexistuje důvod, proč by měl sex dostat přednost před jinými činnostmi," upozorňuje na nejčastější odůvodnění žen psychiatrička Naomi Greenblattová.

Podle ní se ale ženy ochuzují nejen o skvělý prožitek, ale i o přirozené prostředky, které zpomalují jejich stárnutí. "Pokud ženy mají sex alespoň 4krát týdně, vypadají obvykle až o deset let mladší, než je jejich skutečný věk."

Reklama

Související témata:

Související články

Sex z povinnosti není ničím výjimečným

Stav zamilovanosti a s tím spojené erotické fascinace trvá maximálně dva roky. Co nastává potom, je věc čistě individuální. Některý vztah se rozpadne, jiný...

Pět mýtů o mužích, ženách a sexu

Ani oblast sexu není imunní vůči vzniku pověr a mýtů. A tak už nás nepřekvapí například tvrzení, že muži myslí na sex více než ženy a chtějí vyzkoušet více...

Výběr článků

Načítám