Hlavní obsah

Až třetina svobodných žen využívá k sexu kamarády

Londýn

Přátelství může mít mnoho podob. V současné době zažívá svůj boom tzv. přátelství s výhodami. Nezávazné soužití mužů a žen, kteří se spolu přátelí, souloží, tráví spolu dovolené, ale nijak se neomezují závazky jako tradiční manželé. Podle posledních průzkumů vyhovuje tato forma přátelství až třetině svobodných žen.

Foto: Profimedia.cz

Přátelství s výhodami prý párům svědčí.

Článek

Polovině z nich tato forma přátelství vyhovuje především proto, že se nechtějí vázat a mít vážný vztah. Dalších devatenáct procent z nich si chce prostě „jen užít zábavu“, zatímco 22 procent z těchto žen většinou sex „neplánuje“. Jen osm procent ze svobodných žen provozujících sex s kamarády doufá, že se z přátelství stane něco víc.

„Idea přátelství s výhodami je stále populárnější. Lidé by si neměli myslet, že všechny ženy se chtějí automaticky usadit a mít vážný vztah,“ tvrdí Andy Barr z internetového magazínu MyCelebrityFashion.co.uk, který průzkum provedl.

Z průzkumu také vyplynulo, že 29 procent žen zůstává s bývalým partnerem dobrými přáteli i po rozchodu a každá pátá žena v Británii má za nejlepšího kamaráda právě muže.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám