Hlavní obsah

Každá šestá žena si není jista svou sexuální orientací

Novinky, das

Většina žen je bisexuálně zvídavá a dokáže si představit intimnosti s jinou ženou. Alespoň to tvrdí vědci ze státní univerzity v Boise. Podle nich si tuto skutečnost uvědomují především starší ženy.

Foto: Profimedia.cz

Každá šestá žena si neni jista svou sexuální orientací

Článek

Studie se zúčastnilo 484 heterosexuálních žen a 60 procent z nich se přiznalo, že je přitahují jiné ženy, 45 % z nich připustilo, že někdy vášnivě políbilo jinou ženu a 50 % z nich sní o intimnostech s jinou ženou.

Podle profesorky psychologie Elizabeth Morganové tato studie jen potvrdila, že heterosexuální ženy mnohdy k jiným ženám cítí mnohem víc než jen přátelství. Proto i veřejnost má mnohdy problém rozeznat klasický přátelský vztah mezi ženami od milostného románku.

Sexuální orientace se v průběhu života u ženy mění

Jiná psycholožka Lisa Diamondová doplňuje studii o svá zjištění. Sledovala skupinu žen nad 15 let, jež uváděly, že je přitahují ženy.

Podle ní se u žen sexualita vyvíjí po celý život. U každé šesté ženy narazila na to, že si v podstatě nejsou jisté svou skutečnou sexuální orientací. Obvykle uvedly, že ve svém životě byly jak lesby, tak bisexuálky i heterosexuálky.

Foto: Profimedia.cz

Portia de Rossi

Foto: Profimedia.cz

Cynthia Nixon

Samotná psycholožka byla šokována svým zjištěním. Zajímavé podle ní bylo, že čím starší žena byla, tím méně chtěla být zařazena do jedné skupiny. Raději se označovaly za "nezařazené" .

"Myslíme si, že až s věkem si ženy uvědomují, k jaké skupině inklinují. Velmi často se stává, že vdaná žena po letech zjistí, že je lesba a naopak žena, jež o sobě léta tvrdí, že je lesba, pozná skutečnou lásku až s mužem," dodává Diamondová.

Foto: Profimedia.cz

Jodie Fosterová

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám