Hlavní obsah

Nejhorší vztahy mají materialisti

– Provo

Peníze opravdu nejsou vše. Potvrzují to i nejnovější vědecká zjištění. Silně materialisticky orientovaní lidé totiž mívají nejhorší a nejméně stabilní manželství, i když jsou finančně velmi dobře zajištěni. Bohatí manželé mohou být šťastní, ale musejí být poněkud idealističtěji orientovaní. A hlavně, musejí umět být šťastní nejprve bez peněz.

Foto: Profimedia.cz

Silně materialisticky orientovaní lidé totiž mívají nejhorší a nejméně stabilní manželství.

Článek

Přes sedmnáct set manželství z Utahu podrobili pečlivé analýze psychologové z Brigham Young University a zjistili, že manželé kladoucí na peníze nejmenší důraz byli o 15 procent šťastnější a měli stabilnější manželství než ti, pro něž byly peníze nejdůležitější v životě.

„Páry, v nichž jsou oba manželé velmi materialističtí, měly ve všech měřítcích horší výsledky… byly horší v komunikačních schopnostech, špatně zvládaly konflikty a hůře reagovaly na protějšek,“ tvrdí profesor Jason Carroll z Brigham Young University.

Silně materialisticky orientované bylo asi každé páté manželství z Utahu. Zajímavé je, že ačkoli tyto páry byly finančně lépe zajištěny než průměr, peníze byly právě pro ně největším zdrojem konfliktů. Manželství dvou materialistů přitom bylo horší než manželství materialisty a idealisty.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč jsou tchyně tolik neoblíbené

Plánujete-li někdy v životě partnerské soužití, rozhodně se asi nevyhnete dříve či později kontaktu s potencionální tchyní. Přitom už jen při vyslovení slova...

Výběr článků

Načítám