Hlavní obsah

Američanky: Plastika je důkazem vřelé lásky

– WASHINGTON

Většinu zadaných Američanů lákají estetické chirurgické zákroky jen proto, aby v očích svého partnera vypadala mladší a krásnější. Vyplývá to z čerstvé studie, kterou zveřejnil Institut plastické chirurgie v USA (American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery).

Článek

Výzkumu se podrobilo tisíc dospělých dobrovolníků, z nichž 738 žilo s trvalým partnerem. Padesát devět procent žen a 54 procent mužů by se klidně podrobilo alespoň jednoduchému zákroku, který by jen nepatrně vylepšil jejich tvář. Informoval o tom list The Washington Times.

Láska ve skutečnosti není slepá

V případě, že by jejich partner zákrok zaplatil, počet adeptek na plastiku by se zdvojnásobil. Představitelky slabšího pohlaví americké populace totiž považují vylepšující zákrok za projev lásky.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Jakou část těla byste si kvůli partnerovi nechal/a chirurgicky upravit?

"Tato studie jasně ukazuje, že láska není slepá, ale je naopak velmi citlivá na změny k lepšímu," domnívá se lékař Keith LaFerriere, ředitel Institutu, který se výzkumem zabýval.

Čtyřiadvacet dotázaných dam a 17 procent mužů dále vypovědělo, že by rádo změnilo vzhled svých vlasů, s vráskami by si přálo skoncovat 9 procent žen a 11 procent představitelů silnějšího pohlaví, upravit pusu by si nechalo 6 procent Američanů z řad obou pohlaví, 5 procent z nich není spokojeno se svýma očima a 4 procenta dobrovolníků s ušima.

Anketa

Jakou část těla byste si kvůli partnerovi nechal/a chirurgicky upravit?
Oči
9,4 %
Uši
6,8 %
Ústa
7,1 %
Vrásky na obličeji
12,2 %
Jinou část těla
23 %
Žádnou část těla
41,5 %
Celkem hlasovalo 1450 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám