Hlavní obsah

Rozvod zvládají muži hůře než ženy, i když si lidé myslí pravý opak

– Londýn

Mnozí si myslí, že ženy trpí rozvodem mnohem víc než muži, ale vědci jsou jiného názoru. Podle nich muži snášejí rozvod emocionálně, finančně i fyzicky hůře než ženy. Rok po rozvodu se stravují hůře, mají horší zdravotní stav, cítí se osaměleji a mají větší problémy s financemi.

Foto: Profimedia.cz

Ženy se s rozvodem mnohem snáze vyrovnávají.

Článek

Zatímco rok po rozvodu se cítí psychicky špatně 35 procent žen, mezi muži je to 48 procent. Ženy se dokážou lépe pohnout dál. Muže především trápí finanční ztráty, které pro ně rozvod znamená. Většinou jsou to oni, kdo se musejí stěhovat ze starého domova a zařizovat si nový, což je stojí peníze. Zároveň musí podporovat svou starou rodinu a platit především na děti. A nová partnerka je také něco stojí.

„Ženy se podle všeho dokážou s rozvodem lépe vyrovnat emocionálně. Mají širší síť přátel, snadno se ze všeho přátelům vypovídají, a ačkoli na tom nejsou vždy lépe finančně, většinou pro ně rozvod znamená začátek nových příležitostí. Muži na druhou stranu mají problémy s vyjadřováním svých pocitů a jsou často mnohem zahořklejší kvůli rozvodu,“ tvrdí doktor Adam Witkover, právník z londýnské společnosti Bross Bennett Solicitors, která průzkum provedla.

Reklama

Související témata:

Související články

Dvě třetiny žádostí o rozvod podávají ženy

České ženy podávají mnohem častěji žádost o rozvod než muži. Podle nejnovější studie o rozvodech Sociologického ústavu AV ČR jsou to dvě třetiny všech návrhů....

Ženy přibírají po svatbě, muži po rozvodu

Šťastné manželství prospívá zdraví lidí a muži z něj těží v tomto ohledu prý více. Co rozhodně mužům ale nesvědčí, je rozvod. Nejenže strádají psychicky, ale...

Výběr článků

Načítám