Hlavní obsah

Mužům po narození dítěte klesá hodnota testosteronu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Narození dítěte s sebou přináší v životě rodičů mnoho změn. Ženy jsou mnohem citlivější, ale ani muži nezůstávají, co se týče emocí a prožívání, pozadu. Podle nejnovější vědecké studie mají dokonce čerství otcové v krvi méně testosteronu, než ho měli před narozením dítěte. Čím více se o své dítě starají, tím méně mužského pohlavního hormonu mají.

Foto: Profimedia.cz

Čím více se muži o své dítě starají, tím méně mužského pohlavního hormonu mají.

Článek

Vědci z americké Severozápadní univerzity po čtyři roky sledovali zhruba 600 mladých mužů a dvakrát denně jim měřili hladinu testosteronu v krvi. Ukázalo se, že muži, jimž se narodilo dítě, měli výrazně nižší hladinu tohoto hormonu než bezdětní. Vědci rovněž zjistili, že čerství otcové mají testosteronu méně než ti, jejichž nejmladšímu dítěti je už několik měsíců.

Studie dále ukázala, že čím vyšší hladinu testosteronu muži původně měli, tím větší byla pravděpodobnost, že v budoucnu založí rodinu. Podle vědců tak studie rovněž ukázala, že vysoká hladina hormonu hraje podstatnou roli při hledání partnerky.

Reklama

Související články

Líný rodič je klíčem k pohodovému dětství

"Moje dítě má každý den jeden až dva kroužky a o víkendech máme celá rodina vždycky úplně nabitý program. Vážně toho je tolik, že vůbec nic navíc nestíháme"....

Sexy tatínci mezi slavnými

Sexy muži nemusí mít jen atraktivní vzhled. Podle většiny žen jsou pro ně velmi přitažliví aktivní tatínci, kteří se věnují svým dětem a jsou na ně patřičně...

Výběr článků

Načítám