Hlavní obsah

Hubené blondýnky muže nerajcují, chtějí tmavovlásky průměrné postavy

Když si muž vybírá očima, modrooká blondýnka to u něj vždycky vyhraje. Tak tohle tvrzení je podle posledních výzkumů asi nejrozšířenější kachna. Muži totiž ve skutečnosti touží po tmavovláskách s konfekční velikostí pohybující se někde uprostřed stupnice.

Foto: Reuters

Salma Hayeková by mohla být prototypem krásné ženy, musela by ale trochu přibrat...

Článek

Celkem dvě tisícovky mužů z Británie, Španělska, Itálie, Brazílie a Spojených států poskytly ve výzkumu sociální sítě Badoo odpovědi na to, co je na druhém pohlaví nejvíce přitahuje. A jak to vypadá, ve věčném souboji barev vlasů se vítězství kloní jasně k tmavovláskám.

Výzkum ukázal, že nejlépe jsou na tom černovlásky. Až na Brity, kteří považují za nejatraktivnější brunetky, jim dává přednost naprostá většina národností. Naproti tomu blondýnky nevyhrály v žádné ze zemí. V Británii je preferuje například je 29,5 procenta dotázaných. Zbytek, necelých devět procent, fandí nejvíce zrzkám.

Hubené nefrčí

Výzkum snad konečně zastaví i ženy, které se věčně moří dietami, aby vypadaly jako modelky. Po ultraštíhlých ženách s velikostí XS či S, touží jen asi každý 10. muž. Co se týče národností, jsou to zejména Francouzi.

Nejvíce mužů ze zbývajících národností sní o dívce s konfekční velikostí 38 a 40, neboli M či menší L. Druhou nejpopulárnější velikostí byla velikost 42 - 44.

Muži ale mají samozřejmě strop. Jen necelých pět procent dává přednost dívkám s mírami nad velikost 48.

Barva očí? Nejraději zelená či hnědá

Pokud nemáte požadovanou barvu vlasů ani postavu, ještě to mohou zachránit oči. Celosvětově letí zelená a hnědá barva očí. V Británii ale dávají přednost modroočkám. Nejmenší přízni se obecně těší oči oříškové barvy.

Anketa

Jaké ženy se vám nejvíce líbí?
Blondýnky se světlýma očima
18 %
Blondýnky s tmavýma očima
3 %
Brunetky se světlýma očima
11,1 %
Brunetky s tmavýma očima
46,8 %
Černovlásky se světlýma očima
4,8 %
Černovlásky s tmavýma očima
6,2 %
Zrzky se světlýma očima
7,2 %
Zrzky s tmavýma očima
2,9 %
Celkem hlasovalo 18843 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám