Hlavní obsah

Vyznání lásky, z nichž se vám podlomí kolena

Novinky, Andrea Zunová

Pamatujete si na romantická vyznání lásky, kterými je protkán film Láska nebeská? Ať už je to přátelské vyznání starého rockera svému manažerovi, nebo malý bubeník a jeho úprk po londýnském letišti za jeho vyvolenou, anebo němé vyznání na zasněžené ulici za zvuku vánočních koled určené pro Keiru Knightleyovou. Při takových filmech jsme naměkko nejen my ženy, ale i naše drahé polovičky.

Neobvyklé žádosti o rukuVideo: Novinky

 
Článek

Ale láskyplné vyznání citu neexistuje jen v romantických filmech. Mnozí z nás ho prožili i na svou vlastní kůži. A i když každý za vyznání lásky považuje něco jiného, s dojetím na něj i po letech vzpomínáme.

Obrátila jsem se na své kamarádky, aby mi řekly, na co romantického ve svém životě rády vzpomínají. Hanku (36) asi nejvíc dojalo, když k desátému výročí svatby dostala od svého muže vzkaz na billboardu. Stálo tam: „Hani, i po těch letech tě mám stále stejně rád“. „Prsten s briliantem, ani kyticemi zasypaný byt, by mě nedojal víc,“ vzpomíná Hanka.

„Nebylo to jednorázové vyznání. Dostávala jsem pořád básničky, tu na kousku papíru, tu na pivním tácku, nebo smskou. Dodneška je mám všechny schované. Hezké bylo, že to nebylo jen první týden, ale skoro po celou dobu vztahu,“ s úsměvem vzpomíná Helena (41 let).

O žádosti o ruku jsem netušila

Sandra (31) mi řekla, že byla asi jediná z celé Prahy, kdo nevěděl, že ji její kluk chtěl požádat o ruku. Byla potěšená, že ji pozval na večeři do krásného podniku, ale ani na vteřinu ji nenapadlo přemýšlet, proč s sebou vezou krásnou kytku. „Prostě jsem o tom nepřemýšlela. Když jsme přišli do restaurace, všichni se na mě významně dívali, a já pořád nic. Ale když přede mnou můj partner poklekl a řekl mi, že mě miluje a chce si mě vzít, ztratila jsem dočista řeč. Až po hodné chvíli ticha, jsem šťastně řekla, že ano.“ O tom, že to dobře dopadlo, svědčí i fakt, že Sandra má se svým manželem krásný vztah a dvě pohodové děti.

Foto: Profimedia.cz

„Můj přítel mi napsal písničku, kterou mi i s kapelou zahrál na vesnické zábavě. Tenkrát jsem si připadala jako ve filmu. A i když my dva spolu už dávno nejsme, moje písnička se na zábavách hraje dodnes,“ řekla mi Alice (27).

Chodili jsme spolu, ale dnes jsme sourozenci

Kuriózní zážitek mi popsala Klára (20). „Měla jsem na základní škole spolužáka, který mi docela dlouhou dobu nosil z lásky čokolády a pomeranče, které mu dávali rodiče. Teď po letech jsem se dozvěděla, že moje dětská láska se nechala přeoperovat na ženu“.

Foto: Profimedia.cz

A ani další vzpomínka není zrovna z okruhu těch běžných. "Nabídl mi, abych s ním začala chodit do speciálek - nejpokročilejších tanečních. Protančili jsme spolu mnoho nocí. Po nějaké době jsme se rozešli. A mojí mamince se začal dvořit jeho táta. Dnes už jsme nevlastní sourozenci. A potkáváme se na oslavách narozenin a každý rok na Vánoce," svěřila se Karolína (23).

A jaké máte s cituplnými vyznáními zkušenosti vy? Podělte se o ně s námi a napište nám je na mailovou adresu: novinkyzena@seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám