Hlavní obsah

Proč ženy upřednostňují domácí mazlíčky před sexem

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká psycholožka Catherine Hakimová se zaměřila na studium ženské sexuality a během svého průzkumu odhalila hned několik mýtů. V prvé řadě došla ke zjištění, že se sexualita v životě ženy odehrává na zcela jiném stupni, než je tomu u mužů. Zatímco oni bez sexu nemohou doslova žít, ženy se bez něj klidně obejdou. A to navzdory dlouholetému feministickému stylizování rovnoprávnosti i co se týče sexuality mezi pohlavími.

Foto: Profimedia.cz

Domácí mazlíčci bývají ženám lepší oporou, než jejich skuteční partneři.

Článek

Určitý zlom v ženské sexualitě znamenalo vynalezení hormonální antikoncepce, kdy si ženy konečně mohly začít dopřávat sex s minimálním rizikem otěhotnění. Nicméně ani tento fakt nezměnil tu skutečnost, že ženy jsou do pozice sexuálních dračic pouze vháněny společností.

Dokazují to i rozsáhlé vědecké studie. Například v Evropě až třetina žen trpí nízkou nebo neexistující sexuální touhou. Pro tyto ženy není život bez sexu vůbec žádný problém. Ve skutečnosti až 42 % žen učiní šťastnými domácí mazlíček, přičemž to samé o sexu tvrdí pouze 30 % žen.

Jiný průzkum, tentokrát z 58 zemí světa, ukazuje, že pro spokojený život ženy je jejich vzhled a image mnohem důležitější než kvalitní sex.

Ženy chtějí být milovány, touží po něžnostech a věčné lásce. Ke svému životu potřebují mnohem víc pochopení a nějaké to pohlazení. Proto se takové množství žen upíná ke svým zvířecím miláčkům, kteří jim jsou oporou v jejich pocitech mnohem víc než skuteční partneři.

Sexualita se mění i věkem

Co do počtu sexuálních partnerů jich dnes mají nejvíce dívky do 20 let věku. Je to dáno především obrovskou touhou po poznání. S věkem se ale střídání partnerů utlumuje a kolem třiceti let ženy zcela mění své priority. Mohou za to biologické hodiny, ale i touha po hlubším poznání.

Dokazují to i průzkumy. Dospělé ženy ztrácí zájem o klasický sex ve vztahu v průměru po dvou letech, což může být i důvod, proč je ve společnosti tolik frustrovaných mužů.

Podle psychologů za ztrátu sexuální touhy mohou mnohdy děti, kdy ženám jednoduše nezbývá energie, což jen málokterý muž dokáže pochopit. Navíc sex jako takový už pro maminky není alfou a omegou v jejich životě. Mnohem více by ocenily nejrůznější něžnosti jako objetí, pohlazení apod.

Ale to platí i u bezdětných žen. Je dokázáno, že sexuální touha žen uvadá s úpadkem něžností a romantiky ve vztahu. Bude-li vztah fungovat i po romantické stránce, pak muži nemusí mít strach o nízké libido ženy.

Nejnižší touhu po sexu mají ženy nad 50 let. Samozřejmě zde za to mohou především hormony. Ve vztahu to ale znamená celou řadu kompromisů. Muži by na ženy neměli příliš tlačit a ženy by měly být tolerantní a muže alespoň podporovat v jeho fantaziích a v potřebě sledování erotických filmů, obrázků apod.

Reklama

Související témata:

Související články

Muži se stěhují za sexem, ženy za láskou

Stále více mladých párů se rozhoduje pro společný život mimo manželství. Po kratší či delší době randění začnou sdílet společnou domácnost, ale o svatbě zatím...

Výběr článků

Načítám